Байерн победи с 3:0 Нюрнберг в баварско регионално дерби. С трите точки шампионите най-сетне се изправиха пред портите на евротурнирите, изкачвайки се на шеста позиция.

Атаката на първите места напредва застрашително за намиращите се сега там отбори. Още повече, че днес в игра се завърна и Франк Рибери. Байерн има 19 точки и е на пет от втория в класирането.

Ван Гаал показа изненандавщ континюитет и пусна същия състав, който игра преди седмица в Гладбах. Новината около състава бе завръщането на Рибери и ван Бомел в групата.

Байерн започна по-добре мача и още в 10-ата минута поведе, когато Пранич даде успореден пас пред вратата към Гомес, за когото остана лесното – 1:0. Това бе негово шесто попадение в последните пет мача.

До почивката шампионите владееха инициативата, но не достигаха до чисти голови положения. Най-близо до гол бе Демикелис, чийто удар с глава мина на сантиметри в аут.

С началото на мторото полувреме мачът бе прекъснат за кратко. Феновете на Байерн засипаха полето при вратаря на Нюрнберг с ролки тоалетна хартия, с които показа отношението си към местния баварски враг.

Дали подразнение от това или не, но гостите започнаха доста по-силно. Шибер на два пъти се окаца на добра позиция, но прати веднъж топката в аут и веднъж във вратаря Бут.

Последва обаче дузпа за Байерн. Гомес бе спънат в наказателното поле и Филип Лам бе точен от точката – 2:0 в 57-ата минута.

Малко по-късно в игра се завърна Франк Рибери. Френският халф отсъстваше дълго време от терена, но вече е готов за игра, което едва ли радва особено отстъпилия му мястото Тони Кроос.

В 75-ата минута Рибери записа и асистенция. Той вдигна от корнер и прати кълбото на главата на Гомес, който се разписа за втори път в срещата.В добавеното време той можеше да запише нов хеттрик (както срещу Хановер), но пропусна отсъдената нова дузпа за баварците.

Байерн – Хановер 3:0

1:0 Гомес (10)

2:0 Лам (57-дузпа)

3:0 Гомес (75)

Байерн: Бут, Лам, ван Буйтен, Демикелис (46-Брено), Пранич, Отл, Тимошчук, Алтънтоп (57-Мюлер), Швайнщайгер, Кроос (70-Рибери), Гомес

Хановер: Шефер, Юд, Волф, Нилсон, Пинола, Хегелер (46-Франц), Симонс, Екици, Гюндоган, Айглер, Шибер