Истинско самоубийство извърши отборът на Клуж. В Мюнхен те паднаха с 3:2 от Байерн, като успяха да постигнат забележително постижение – три автогола в един мач. Това обаче не е всичко.

Автор на хеттрик стана португалският капитан на румънците Каду. Той първо откри резултата за своя тим, но после си вкара два автогола и записа наистина голямо постижение.

С третата си поредна победа в групата пък Байерн, които не показаха никаква игра, на практика се класираха за следващата фаза. Германският шампион вече има цели шест точки преднина пред втория в класирането.

Луис ван Гаал отново не можеше да разчита на голяма група титуляри, които отсъстват заради контузии. Завръщането на Швайнщайгер позволи Пранич да заеме левия бек, а в халфовата линия влезе Отл. Тимошчук за втори пореден път игра в центъра на защитата.

Стадионът в Мюнхен за първи път от началото на сезона не бе пълен до краен предел, но и съперникът не предвещаваше предстоящата атракция. Под проливния дъжд в студа Байерн овладя веднага „първа топка” и започна обсадата.

Тя доведе първоначално до два преки свободни удара – първо Кроос стреля в стената, десет минути по-късно Бадщубер прати топката в ръцете на вратаря.

В 28-ата минута обаче сензацията стана. Центриране от фаул прехвърли по диагонал цялата отбрана на домакините и дебнещият почти до аутлинията капитан на румънците Каду с плонж с глава прати топката във вратата на Бут – 0:1 за Клуж!

Радостта им обаче бе кратка. Само три минути по-късно удар на Тони Кроос се отклони в коляното на Каду, това смени изцяло линията на движение на топката и тя влезе във вратата.

Румънската защита се провали изумително и в 37-ата минута, когато клед корнер необезпокояван от никого Панин си вкара втория автогол за Клуж в този мач – 2:1 за Байерн.

Все пак в добавеното време на първата част пред румънския отбор се откри великолепна възможност за изравняване. Тимошчук не можа да изчисти една топка, Траоре се измъкна с нея и напредна до стрелкова позиция, от която я прати в левия страничен стълб на вратата на Бут.

Байерн владееше играта и след почивката, притежанието на топката достигаше на моменти изумителните 80%. Но от тях не произтичаха голови положения. В 61-ата минута Бадшубер стреля добре от статично положение, но вратарят спаси.

Най-хубавата атака бе в 77-ата минута, когато през центъра Алтънтоп изведе Кроос, чийто удар бе спасен. Отскочилата топка отиваше към Гомес и в стремежа си да я избие Каду я ритна в крака на нападателя, отклонена откъдето тя влезе във вратата – 3:1.

В статистиката от мача попадението бе записано на Гомес, но най-вероятно ще бъде присъдено заслужено на Каду. Пет минути преди края Кулио върна един гол за Клуж, оформяйки крайния резултат.

Байерн – Клуж 3:2

0:1 Каду (28)

1:1 Каду (31-автогол)

2:1 Панин (37-автогол)

3:1 Каду (77-автогол)

3:2 Кулио (85)

Байерн: Бут, Лам, Тимошчук, Бадщубер, Пранич, Отл, Швайнщайгер (79-Браафхайд), Алтънтоп, Кроос, Мюлер, Гомес

Клуж: Станочиу, Рада, Пиколо, Каду, Панин, Кулио, Дика, Кивуву, Рафаел (56-Хора), Траоре, Де Зебри