Най-сетне Байерн победи. Макар и с много проблеми, шампионите пречупиха третия в досегашното класиране Хановер с 3:0. Забележително постижение записа Марио Гомес, който вкара и трите попадения.

Треньорт на Байерн Луис ван Гаал имаше огромни трудности да сглоби състава. Поради контузии той не можеше да разчита на капитана ван Бомел, Рибери, Робен, Клозе, Олич, ван Буйтен, Контенто, Алаба и отначалото на Швайнщайгер.

В алтернативния състав, който излезе на терена обаче не намери място Мартин Демикелис, което е показателно за бъдещето на аржентинеца в клуба. В центъра на отбраната заигра Анатоли Тимошчук.

Началото на мача потвърди притесненията на домакините, че при това положение мачът ще е труден. Компактно подредените гости от Хановер затваряха пространствата и мачът се развиваше между двете наказателни полета.

Но Байерн поведе още при първата си опасна атака. В 21-ата минута Алтънтоп центрира добре и с глава Марио Гомес вкара гола на успокоението – 1:0. След това срещата продължи в средно темпо и без голови положения до почивката.

След нея мачът продължи по същия начин, Кроос опита да изненада Фромловиц, но приемникът на покойния Роберт Енке се справи добре. Авевор пък прропусна най-чистото положение за Хановер, като не успя да вкара отблизо отбита от Бут топка.

Добрата новина за баварците бе завръщането на Бастиян Швайнщайгер. След неговото влизане баварците увеличиха оборотите и отново Марио Гомес бе на върха. В 78-ата минута след като изглежда си спря топката с ръка той напредна и вкара гол с хубав удар с левия крак – 2:0.

В последната минута Гомес оформи своя хеттрик. След центриране на Томас Мюлер той вкара гол с глава.

С победата Байерн събра 11 точки и се придвижи малко по-напред в класирането, но все още твърде далече от желаното първо място. Все пак след загубата на Майнц разликата с върха бе намалена на десет точки.

Байерн – Хановер 3:0

1:0 Гомес (21)

2:0 Гомес (78)

3:0 Гомес (90)

Байерн: Бут, Лам, Тимошчук, Бадщубер, Браафхайд (65-Швайнщайгер), Отл, Пранич, Хамит Алтънтоп, Мюлер, Кроос, Гомес

Хановер: Фромловиц, Черундоло, Авевор, Шулц, Рауш, Шмидебах, Пинто (26-Джакпа), Щопелкамп (78-Шлаудраф), Щиндл, Я Конан, Форсел (60-Ханке)