Голяма провокация срещу Байерн спретнаха от ФИФА. Световната футболна федерация награди холандската такава.

Отношенията между Байерн и ХФС са враждебни откакто холандците пуснаха Аржен Робен да играе контузен на световното и в резултат сега той няма да е на терена до Нова година. Нещата ескалираха наново, когато и Марк ван Бомел получи травма преди дни.

Байерн иска от ФИФА да накара холандците да платят обезщетение за Робен. Но в световната организация мислят съвсем друго.

ФИФА отличи ХФС със специален приз за „Отлично медицинско звено”. Точно медицинска награда, когато от германска страна се акцентува върху дебилното поведение на медицинския щаб на холандския национален отбор.

Естествено, от Ниската земя не пропуснаха веднага да се подиграят на Байерн.

„О, веднага ще изпратим едно копие от наградата в Мюнхен”, злорадства бившият председател на ХФС Хенк Кеслер.

Той не се ограничи обаче само с тези думи, а нападна и лекаря на Байерн д-р Мюлер-Волфарт, лекувал футболистите в половин Европа.

"Седяхме в клиниката му, а той за пореден път повтори на измъчения си английски, че мускулни травми се лекуват само с почивка. Това го пишело и в прочутата книга. Попитах го кой е писал тази толкова прочута книга, а той отвърна: Аз, разбира се. Оттогава имаме проблеми да го приемаме насериозно", обяви Кеслер.

Любопитно е, че ФИФА присъжда такава награда за първи път изобщо. Сега се очаква реакцията на Байерн.