Байерн е в криза, за която мнозина упрекват треньора. Луис ван Гаал обаче е невъзмутим и блести на подиума. Сега – с германското издание на своята автобиография.

В Мюнхен той представи германското издание на книгата си. В Холандия тя направи силен тираж с 30 хиляди продадени екземпляра.

„Още преди четири години по всеобщ съвет започнах да нанасям на хартия богатия ми на събития около и на терена живот. С книгата благодаря на всички, които ми помогнаха през годините да съм това, което съм – добър и отговорен учител по футбол, треньор и наставник”, отчита ван Гаал.

В книгата се съдържат и много лични моменти, които правят впечатление и представят ван Гаал като съвсем друг човек, отколкото изглежда пред медиите.

Съпругата на ван Гаал Труус даде по повод представянето интересно интервю за мюнхенския вестник tz.

„Сегашната криза и загубите в Байерн го натъжават. Но той не е съвсем различен. Познавам жени, които ги е страх когато мъжете им се прибират след поражение. При нас не е така, той си е същият. След мача в Дортмунд (0:2) седнахме заедно, говорихме и пихме вино.”

„Той ме попита за продължението на договора си. Имаше много предложения – от Англия, Италия, други германски клубове и Испания. Но за мен Мюнхен е страхотен. Това, което обаче най-много искам е той да спре изобщо да работи”, сподели жената до ван Гаал.