Провалът в Байерн изглежда пълен. Днес отборът загуби суперважния си мач с Борусия Дортмунд с 2:0 и пропадна на 12-то място в класирането. Вече цели 13 точки делят шампиона от водача Майнц и 10 от втория – днешния им противник.

Следвайки постановлението на президента на клуба Хьонес, че в отбора има прекалено голямо спокойствие, ван Гаал пусна двама нови в състава. Постоянната резерва Марио Гомес, който вкара последния си гол именно срещу този противник, холучи титулярното място вместо Клозе, а Браафхайд застана на левия бек.

В състава на Борусия Д както се очакваше ги нямаше младия Гьотце и Овомойела, които не бяха възстановени навреме за срещата. 80 хиляди на трибуните обаче осигуриха здрав гръб на отбора с добре познатата френетична атмосфера в Дортмунд.

Байерн започнаха мача по познатия начин – с много владеене на топката, но до наказателното поле на противника. Все пак те бяха по-активния отбор, докато за цялото първо полувреме Дортмунд не отправиха нито един удар във вратата на Бут.

След няколко удара в аут, в 41-ата минута Гомес стреля силно и принуди вратаря Вайденфелер с мъка да избива над гредата. Това бе най-чистото положение за гол.

На почивката стана ясно, че контузените в Байерн се увеличават с още един – Бадщубер не можеше да продължи срещата и в игра се появи Мартин Демикелис. В отбраната настана хаос.

Първо Бут и Лам не се разбраха за една топка и за малко да падне гол. В 52-ата и това стана – след тъч Демикелис не игра добре с глава, Бенднер изпревари Гомес, а топката попадна у Лукас Бариос, който от 15 метра я прати в мрежата – 1:0 за Борусия Дортмунд.

Това бе първия удар на Борусия Д във вратата и веднага гол - но това не бе всичко. С втория шут домакините вкараха втори гол. В 60-ата минута направо от пряк свободен удар Шахин прати топката в горния десен ъгъл на вратата на безпомощния Бут – 2:0. А на стадиона еуфорията стана неописуема.

Изправен пред призрака на ново поражение, ван Гаал вкара Олич на мястото на левия бек. Играта на Байерн обаче се беше разпаднала, особено Демикелис бе безпомощен срещу Бариос, който в 70-ата минута можеше да вкара и трети гол, но ударът му се отби от лявата греда.

Малко по-късон баварците бяха близо до гол, но отклоненият шут на Бадщубер от фаул мина покрай гредата. Очертаващата се загуба изнерви играчите на ван Гаал, които изкарваха яда си в поредица жълти картони.

Байерн – Борусия Дортмунд 2:0

1:0 Бариос (52)

2:0 Шахин (60)

Борусия Д: Вайденфелер, Пишчек, Суботич, Хумелс, Шмелцер, Бендер, Шахин, Блашиковски, Кагава, Гроскройц, Бариос

Байерн: Бут, Лам, ван Буйтен, Бадщубер (46-Демикелис), Браафхайд (61-Олич), ван Бомел, Пранич, Мюлер, Швайнщайгер, Кроос, Гомес