След три мача без победа, Байерн Мюнхен победи като гост Хофенхайм с 2:1. Домакините поведоха в първата минута, но гостите спечелиха мача с гол в последната.

Дълго време мачът бе равностоен, но Хофенхайм като че ли отпаднаха физически в края. За Байерн това е втора победа в първенството - първата бе постигната пак в последната минута.

Хофенхайм нямаше победа досега над Байерн в двата си сезон в Бундеслигата. Треньорът Ралф Рангник можеше да разчита на Салихович и Ибишевич, които вчера не тренираха, но днес бяха титуляри.

И то какви. Не беше изминала и първата минута, когато Ибишевич взриви стадиона. Руди надделя над Контенто и подаде към нападателя, който вкара гол с десния крак – 1:0 за Хофенхайм в 36-ата секунда.

С този бърз гол Ибишевич записа второто си попадение срещу Байерн и подобри собствения си рекорд – през есента на 2009 година той вкара на Херта „чак” в 44-ата секунда. Тогава нападателят направи хеттрик за 5:1.

Байерн опитаха да реагират, удар на Бадщубер бе избит от вратаря. Като цяло в началната фаза гостите играеха повече с топката. И в 12-ата минута след грешка на защитата останалият сам Кроос можеше да изравни, но вместо да вкара подаде на стоящия в засада Клозе.

Всъщност през тази част бамалците така и не стигнаха до голово положения. За сметка на това на два пъти Хофенхайм можеха да покачат – първо в 26-ата минута Бут спаси удар на Бек, а малко преди почивката Салихович от пряк свободен удар прати топката в гредата.

След почивката ван Гаал вкара и Олич напред и играта на гостите малко живна. В 56-ата минута Клозе можеше да стреля по-точно, а пред отстрещната врата Вукчевич прати топката на милиметри в аут при ответната атака.

Байерн изравни в 62-ата минута. Тогава Рибери навлезе остро в наказателното поле и стреля, но Хаас спаси удара, избивайки топката. Тя попадна в Мюлер, който вкара гола – 1:1. Първо попадение за баварците от 330 минути.

При акцията обаче Бек контузи Рибери, който веднага бе заменен. Предстоят подробни прегледи, но французина напусна терена, подкрепян от двете страни, при което не изглеждаше никак добре.

До края на мача двата отбора не се застрашиха и по всичко личеше, че равенството ще се запази. Тогава Байерн удари по шампионски.

Течеше първата минута на добавеното време, когато дълго центриране на Алтънтоп бе продлъжено с глава от Олич и ван Буйтен вкара победния гол - 1:2 за Байерн, които макар и да не бяха по-добри си взеха трите точки.

Хофенхайм – Байерн 1:2

Хофенхайм: Хаас, Бек, Форза, Симунич, Компер (61-Ибертсбергер), Луис Густаво, Салихович, Вайс (46-Вукчевич), Руди, Ба (77-Млапа), Ибишевич

Байерн: Бут, Лам, ван Буйтен, Бадщубер, Контенто (46-Пранич), ван Бомел, Швайнщайгер, Мюлер, Кроос (46-Олич), Рибери (64-Алтънтоп), Клозе

1:0 Ибишевич (1)

1:1 Мюлер (62)

1:2 ван Буйтен (90+1)