Още във втория кръг на Бундеслигата шампионът Байерн Мюнхен бе победен. Това стори отборът на Кайзерслаутерн, който удари баварците с 2:0 и отзнаменуваха подобаващо завръщането си в германския елит.

 

Байерн имаше инициативата, но точно когато голът висеше на косъм, само за една минута те получиха два гола и до края на срещата така и не можаха да се организират добре в игра.


Треньорът Луис ван Гаал заложи на възстановения Олич. Заради него Тони Кроос седна пак на резервната пейка.

 

Дълго време през първата част двата отбора не създаваха чисти положения, играта се водеше в средата на терена, с далечни удари по посока и на двете врати. Домакините играеха по-прибрано и оставяха баварците да играят повече с топката.

 

В 24-ата минута бе първата голова опасност за Байерн, но изкочилият сам срещу вратаря Зипел нападател Томас Мюлер пусна топката встрани от гредата. Това бе най-чистото положение до този момент.

 

Натискът на баварците ставаше все по-осезаем, удари на Клозе минаха в аут. Голът висеше на косъм. И падна.

 

Само че в другата врата. В 36-ата минута Дикс взе топката от Рибери, напредна и даде пас към линията на наказателното поле, Немец нарочно пропусна топката и Иличевич от 18 метра вкара страхотен гол.

 

Стадионът беснееше здраво от гола, когато само минута по-късно Иличевич изведе Лакич, който направо взриви обстановката отблизо – 2:0 за Кайзерслаутерн!

 

Двойният удар замая шампионите, играчите взеха да бъркат всяка топка. Полувремето завърши с два безопасни удара на Рибери и Бадщубер от пряк свободен удар.

 

През втората част баварците се бяха оттърсили от шока на двата гола и натиснаха отново. Действията им обаче бяха нервни, припряни и завършваха с удари над гредата.

 

Владеенето на топката показа голям процент за Байерн – 72, но това не водеше след себе си викакъв резултат. Минутите минаваха и поражението на Байерн вече се очертаваше.

 

В 75-ата минута то можеше да бъде подпечатано, но Родней пропиля. Докрая домакините успяха умно да блокират опитите на Байерн за гол и заслужено спечелиха мача. Това бе първи успех за Кайзерслаутерн срещу Байерн от 11 години насам. За последно "Лаутерите" спечелиха срещу баварците на 13 април 1999 г.

 

Кайзерслаутерн – Байерн 2:0

 

1:0 Иличевич (36)

2:0 Лакич (37)

 

Кайзерслаутерн: Зипел, Дик, Амедик, Родни, Йесен, Билек, Тиферт, Кирх, Иличевич, Немец (53-Валх), Лакич (78-Хофер)

 

Байерн: Бут, Лам, ван Буйтен, Бадщубер, Контенто (63-Пранич), ван Бомел, Швайнщайгер, Рибери, Олич (63-Кроос), Мюлер, Клозе (75-