Дни преди края на трансферния период в Байерн настана напрежение. Сред резервите най-вече, защото треньорът Луис ван Гаал започна чистка.

 

Пръв в нея изгоря Мартин Демикелис. След като на се примири със статута си на резерва, той поиска да напусне и Байерн ще го пуснат. Трансферната цена е около 12 милиона евро.

 

Заради аржентинеца се създаде напрежение сред шефовете. Докато почетният президент Франц Бекенбауер го критикува остро, спортният директор Кристиян Нерлингер пък "подхвана" Кайзера, че очернял играча. Капитанът ван Бомел също защити Демикелис.

 

В листата на ван Гаал за гонене обаче има още играчи. Анатоли Тимошчук също не иска да е резерва, както и Едсон Браафхайд. Но те искат да стоят в отбора, докато треньорът има други виждания.

 

„Искам да освободя още играчи, те обаче не искат да си тръгват. На тях доста им харесва да са в Байерн”, каза ван Гаал пред списание Шпортбилд.

 

Според него личния състав трябва да се състои от 18 доказани играчи и петима юноши на клуба – ни повече, ни по-малко.

 

Хамит Алтънтоп е четвъртия в тази група. След контузията на Робен той се виждаше на негово място по дясното крило, но треньорът постави там Томас Мюлер.