Финалистката от Уимбълдън Сабине Лисицки даде интервю пред официалния сайт на Бундеслигата, в което не скри своите симпатии към Байерн Мюнхен и вратаря на тима Мануел Нойер.

"Стискам палци на Байерн. За мен беше чудесно начинът, по който отборът се съвзе след загубения финал в Шампионската лига през 2012 година. Събра сили, използва натрупания опит и успя да грабне трофея", каза Лисицки.

"Пеп Гуардиола постигна много с Барселона и изглежда е много добър треньор. Но според мен той получава тежко наследство, защото Байерн постигна требъл миналия сезон под ръководството на Юп Хайнкес."

"Байерн със сигурност е абсолютен фаворит за сребърната салатиера и този сезон. Но Борусия Дортмунд показа в мача за суперкупата, че ще направи всичко възможно, за да ядоса баварците. Навярно може да се появи и трети отбор, който да бъде изненадата на първенството. Би било интересно."

"В Бундеслигата има наистина много добри футболисти и е трудно да отлича само един от тях. Но бих казала, че Мануел Нойер пази превъзходно както в Байерн, така и в националния отбор на Германия."

"Финалът в ШЛ между Байерн и Дортмунд миналия сезон беше страхотен. Двата тима играха на изключително високо ниво, това беше впечатляващо."

"Още по-хубаво щеше да бъде, ако бях на стадиона. Много съм емоционална и когато гледам мачовете на Бундестима на европейски и световни първенства", добави Лисицки.