Без особени проблеми и без да блести Байерн победи с 3:0 като гост Гройтер Фюрт в първия кръг от новия сезон в Бундеслигата. Този мач бе първи между двата отбора в елита, където домакините изиграха първи мач.

Баварците имаха известни затруднения докато откриха резултата малко преди почивката. След това те спокойно разиграваха и постигнаха добра победа.

Отборът на Гройтер Фюрт е пълен дебютант в Бундеслигата, но в миналото е бил три пъти германски шампион (1914, 1926, 1929 г.) Това придава значима гордост на хората и отбора от този град в Бавария. Настроението на построения през 1902 г. стадион беше подобаващо, а пълният капацитет от 18 000 бе изпълнен.

Байерн не можеше да разчита на седем футболисти, но въпреки това единадесеторката на Хайнкес изглеждаше впечатляващо като имена. На мястото на болния Рибери игра убедителният в предишните мачове швейцарски албанец Шакири. Швайнщайгер обаче отново, както и в мача за купата, остана резерва.

Фаворитите направиха безлично първо полувреме, макар да владееха доминиращо топката (до 70%). Дългите разигравания не носеха опасност за вратата на Фюрт. Домакините, френетично подкрепяни от публиката, от своя страна играеха дефанзивно, но със старание да атакуват.

Така веднъж след пряк свободен удар топката мина близо до гредата на Нойер, после и вратарят трябваше да излиза да избива една топка с глава. Пректически средната линия на Фюрт умело разбиваше играта на Байерн още в ранна фаза.

Нещата отиваха към нулево равенство на полувремето, когато в 43-ата минута след разбъркване пред вратата Байерн поведе. Шакири изпълни корнер, Данте стреля с глава, но Шмидгал изби пред голлинията, топката се удари в Марвай, а дебнещият Томас Мюлер я прати отблизо в мрежата – 0:1.

Това бе ключовия момент в мача. В началото на втората част Гройтер Фюрт бе принуден да се поотвори и опита да атакува. Баварците обаче останаха водещия тим и без да полагат кой знае какви усилия, стигнаха до втори гол.

В 59-ата минута Робен бе изведен хубаво с далечен пас, стреля с десния крак, вратарят Грюн отби, но към Манджукич, който с глава прати топката във вратата – 0:2.

Мачът се доиграваше, домакините опитваха да се измъкнат от хватката на Байерн, но това нямаше как да стане. Гостите разиграваха умело, и натиснаха финално.

В 71-ата минута вратарят на Фюрт Грюн спаси на два пъти – първо парира удара на Робен от линията на наказателното поле, после хвана и добавката на Манджукич с глава.

В 78-ата минута Кроос изведе Робен отляво, той искаше да центрира, но Нериг отклони топката и тя влезе в мрежата – 0:3. Пет минути след това Грюн успя да спаси срещу Робен, предотвратявайки разгром за Фюрт.

Гройтер Фюрт – Байерн 0:3

0:1 Мюлер (43)

0:2 Манджукич (59)

0:3 Робен (79)

Гройтер Фюрт: Грюн, Нериг, Клайне, Маврай, Шмидгал, Фюрстнер, Приб, Клаус, Тирала (69-Щибер), Сарарер, Фал (62-Аземи)

Байерн: Нойер, Лам, Боатенг, Данте, Бадщубер, Луис Густаво, Кроос, Мюлер, Шакири (72-Швайнщайгер), Робен, Манджукич (81-Писаро)