Байерн победи отбора от Втора Бундеслига Ян Регенсбург с 4:0 и се класира за втория кръг в турнира за Купата на Германия. Срещу баварския си противник фаворитите от Мюнхен нямаха проблеми.

Особено се отличиха новите футболисти в отбора Марио Манжджукич и Джердан Шакири. Първият вкара два гола, а вторият отбеляза едно попадение и асистира за останалите две.

Бастиян Швайнщайгер отново остана резерва, въпреки че преди мача треньорът Хайнкес го похвали за реализирания напредък в подготовката. Иначе останалите титуляри на Байерн бяха на терена.

През първото полувреме мачът протече на не много високи обороти. Байерн взе очаквано инициативата, разиграваше топката и изпълняваше често ъглови удари.

Голови положения обаче липсваха, на няколко пъти играчите на Байерн пратиха топката близо до гредите в аут. При първата сериозна опасност баварците откриха резултата. Рибери даде успореден пас от крилото и Манджукич нямаше проблем да прати топката във вратата -0:1 в 32-ата минута.

В последните минути на полувремето Регенсбург стигна до две положения. Първо Марко Джуричин стреля силно отдясно, но Мануел Нойер боксира топката. След това вратарят хвана лошо поведената от Семболо топка и предотврати удар към вратата си.

В началото на второто полувреме Байерн натисна за решителния втори гол, но първо Мюлер, а след това и появилият се в игра Шакири не можаха да преодолеят вратаря Хофман.

В 60-ата минута обаче той бе безпомощен, когато от пряк свободен удар Шакири прати топката над стената и оттам в мрежата. Блестящо изпълнение и 0:2 за Байерн.

Три минути след това вратарят Хофман предотврати ново попадение, като изби в корнер удар на Робен отблизо. Впоследствие мачът се доиграваше, като на този фон Шакири се открояваше.

В 79-ата минута именно той направи пробив през центъра и изведе в точния момент Манджукич сам срещу Хофман. Нападателят го преодоля и с удар от малък ъгъл уцели вратата – 0:3.

Докрая остана време и Клаудио Писаро да открие головата си сметка в този си престой в Байерн. Шакири направи нова асистенция като този път вдигна отляво и с ножичен удар Писаро щеше да скъса мрежата за крайното 0:4.

Така Байерн се класира за втория кръг в турнира, който ще се играе в края на месец октомври. В събота баварците гостуват на новака Гройтер Фюрт в първия кръг на германското първенство.

Регенсбург – Байерн 0:4

0:1 Манджукич (32)

0:2 Шакири (60)

0:3 Манджукич (79)

0:4 Писаро (87)

Регенсбург: Хофман, Цирайс, Лаурито, Нахрайнер, Ран, Коцке, Нойнабер (46-Хайн), Хааг (85-Шмаарцхоф), Амачибу (46-Я.-П. Мюлер), Джуричин, Семболо

Байерн: Нойер, Лам, Боатенг, Бадщубер, Чан, Луис Густаво, Кроос, Робен (75-Швайнщайгер), Мюлер, Рибери (46-Шакири), Манждукич (81-Писаро)