Тези дни Марио Гомес е в центъра на вниманието. Започна титуляр срещу Португалия, вкара победния гол, игра иначе не много забележимо, беше критикуван по германската телевизия.

Днес той взе отношение по тези въпроси на специална пресконференция.

„Имам най-голяма успеваемост в момента, не виждам какво толкова трябва да променям”, каза Гомес, който има 8 гола в последните си 11 мача за Германия.

По повод критиката на Мемет Шол нападателят обясни следното:

„Веднъж на Октоберфеста Шол ми каза, че не ме критикува, защото има нещо против мен, а защото иска така да ставам още по-добър. Така приемам и сегашната му критика”.

Треньорът Йоахим Льов защити играча си.

„Не мога да коментирам думите на всеки. Ние оценяваме най-правилно в отбора. Гомес и друг път е бил критикуван. За него е важно какво е моето мнение. А аз мисля, че той игра добре и в защитен план”, каза наставникът на пресконференцията.

Въпреки това все още не е ясно дали срещу Холандия Гомес ще запази мястото си или ще отстъпи на досегашния титуляр Мирослав Клозе.

„Клозе е голям спортист. Никога досега изборът на националния треньор не е бил толкова труден”, изказа се ласкаво за конкурента си Марио Гомес.