Дни след решителната загуба от Борусия Дортмунд, Байерн завърши 0:0 на своя стадион с Майнц. След като по-рано днес шампионите биха Шалке, разликата вече е осем точки три кръга преди края и въпросът с титлата в Германия е окончателно решен.

Байерн беше спечелил последните си 11 домакинства, вкарвайки много голове. Днес тази серия приключи. Просто нямаше настроение – загубата от Дортмунд и днешната победа на същия отбор лишаваха срещата с Майнц от смисъл.

Треньорът Юп Хайнкес обяви, че ще има промени в състава с оглед натрупаната от многото мачове умора и предстоящото домакинство на Реал Мадрид във вторник. Петима титуляри – Рибери, Лам, Густаво, Гомес и Кроос – седнаха първоначално на пейката.

Първото полувреме беше слабо. Баварците не си даваха зор в играта, в тичането, в единоборствата. Сътоветно нямаше и голови положения почти през цялата част.

Чак в 43-ата минута вратата на Хайнц Мюлер беше сериозно застрашена. Тогава след недобре изчистена топка Тимошчук стреля, но прати кълбото в лявата греда.

Още в следващата атака имаше още по-чисто положение – Томас Мюлер изведе идеално Олич, той напредна сам срещу вратаря, но не овладя добре топката и пропиля възможността.

На почивката Хайнкес пусна Рибери и това даде частичен ефект – акциите на Байерн станаха по-интересни. Владеенето на топката беше изцяло в полза на домакините, но те не съумяваха да „направят капитал” от това.

Тимошчук отправи силен удар в 52-ата минута, но в аут. В игра влезе и Гомес и в 63-ата минута можеше да вкара гол. Робен свали една топка с глава към нападателя, той я пое сам в централна позиция, но в опита да прехвърли излезлия напред вратар прати топката високо над вратата.

Натискът на Байерн беше силен, Гомес не успя да засече центриране на Робен, искаше и дузпа в тази ситуация. Минутите обаче минаваха, головите положения пак изчезнаха, грешните пасове изобилстваха и играта на Байерн съвсем се разпадна.

Така мачът завърши без голове и интригата за първото място в Бундеслигата съвсем изчезна.

Байерн – Майнц 0:0

Байерн: Нойер, Рафиня, Боатенг, Бадщубер, Контенто, Тимошчук, Швайнщайгер, Робен, Т. Мюлер (79-Кроос), Алаба (46-Рибери), Олич (61-Гомес)

Майнц: Х. Мюлер, Поспех, Кирххоф, Новески, Забавник, Баумгартлингер (61-Полански), Сото, Н. Мюлер (74-Бунгерт), Иваншиц (57-Чупо-Мотунг), Калигури, Шалай