Байерн победи с 1:0 като гост Нюрнберг и се приближи на три точки от първото място. Така за няколко кръга баварците стопиха аткива на Борусия Дортмунд от седем на три точки.

Мачът бе труден и силов, с малко голови положения. Но особено след почивката Байерн бе по-добрият отбор и заслужено взе тази важна победа след красив гол на Ариен Робен. В края грешка на Нойер обаче за малко не струва победата.

Преди година след равенството в Нюрнберг шефовете на Байерн решиха да уволнят Луис ван Гаал. Сега обаче след победата Юп Хайнкес отново е на шампионската пътека.

Сгъстената програма принуди треньорът на Байерн да започне да „върти” състава. Твърдата титулярна единадесеторка от последните победни мачове днес бе изменена: Алаба, Луис Густаво и Рибери получиха почивка, вместо тях започнаха Контенто, Тимошчук и Пранич.

Нюрнберг започна по-активно мача, в 7-ата минута младият талант Филип Волшайд отправи удар с глава, който Нойер хвана без проблеми. Домакините предложиха здрава борба на противника, печелеха често единоборствата.

Играта на Байерн не вървеше. За пореден път се потвърди, че ако не отбележат ранен гол баварците затъват в еднообразие. Мачът се играеше предимно в централната зона, Пинола отправи следващ удар към вратата на Нойер.

Чак в 34-ата минута гостите стигнаха до по-опасно положение. Мюлер изведе отляво Пранич, който бързо центрира към Робен, но той направи пропуск от близко разстояние, пращайки топката с глава в аут.

В 43-ата минута голът във вратата на Нойер бе на косъм, след като вратарят увисна и Хлушек отправи удар с глава към празната врата, но Марио Гомес отби преди голлинията. Така полувремето завърши без гол, но с игрово предимство за Нюрнберг, докато Байерн нямаше удар в противниковата врата.

В началото на втората част баварците опитаха да изненадат съперника с повишено темпо на игра и натиск. Топката се задържаше по-често пред вратата на Нюрнберг, в игра се появиха Бастиян Швайнщайгер и Франк Рибери.

Байерн се опитваше да играе по-напред, но усилията стигаха само до линията на наказателното поле или до ъглови удари, които не водеха до нищо. Минутите минаваха и изведнъж стана интересно.

В 66-ата минута топката се озова в мрежата на Нюрнберг. Швайнщайгер изведе Мюлер, той подаде на Гомес, който вкара гола, но съдията отсъди несъществуваща засада на Мюлер и несправедливо отмени гола.

Но Байерн нападаше. В 69-ата минута Кроос открадна топката от противник, изведе Рибери сам срещу Шефер, който спаси силния удар. Топката се върна към Робен, който я обработи добре и с хубав фалцов удар откри резултата – 0:1 за Байерн!

Нюрнберг отговори с пробив на Мак по лявото крило. Словакът направи серия от финтове, с които елиминира Филип Лам , но успоредният му пас бе пресечен в последния момент от Бадщубер.

Последваха минути, в които домакините се опитаха да предотвратят четвъртата си поредна загуба. Драмата настана в 88-ата минута когато Коен стреля отдалече, Мануел Нойер боксира топката, но толкова левашки, че тя се отби в страничната греда и се върна на терена - невероятен късмет за вратаря, който днес направи слаб мач.

В крайна сметка Байерн победи и изостри борбата за шампионската титла в Германия.

Нюрнберг – Байерн 0:1

0:1 Робен (69)

Нюрнберг: Шефер, Фойлнер, Маро, Волшайд, Пинола, Балич (68-Коен), Симонс, Чандлър, Дидави (76-Буняку), Хлушек (46-Мак), Пекарт

Байерн: Нойер, Лам, Боатенг, Бадщубер, Контенто, Тимошчук (55-Швайнщайгер), Кроос, Робен, Мюлер, Пранич (57-Рибери), Гомес