Байерн победи Кайзерслаутерн с 2:0 и продължава да е по петите на лидера Борусия Дортмунд. Още преди почивката Гомес и Мюлер решиха изхода от двубоя.

Гостите се бяха окопали в собствената си половина, без и да помислят за нещо повече от почетна загуба. Така Лаутерн загуби за 11-ти път от последните си 12 гостувания в Мюнхен.

Въпреки победата и дългото владеене на топката, играта на Байерн продължава да е неубедителна. Наистина гостите играха пред голлинията си цял мач, но това не е нова ситуация за гостуващите в Мюнхен. Безбройни безидейни пасове, центрирания на средна скорост и малко голови положения беше всичко, което предложиха домакините.

Треньорът на баварците Юп Хайнкес направи само една промяна в състава в сравнение с победата над Щутгарт – вместо контузения Швайнщайгер игра Алаба. Робен отново остана резерва.

Байерн взе инициативата още в началото на мача, който се игра в много студено време (-12 градуса). Още в 6-ата минута бърза атака по лявото крило започната от Лам бе продължена с центриране на Рибери и завършена с голов удар с глава на Марио Гомес – 1:0.

Това бе 18-то попадение за нападателя през този сезон в първенството, във всички турнири вече има 27 гола.

Последваха удари на Гомес, Рафиня, Рибери и Алаба. Байерн натискаше, вторият гол висеше на косъм и той не закъсня.

В 30-ата минута Кроос центрира от пряк свободен удар, Томас Мюлер изпревари  вратаря Крап и с глава прати топката в мрежата – 2:0. това бе първи гол за Мюлер в първенството от септември месец насам.

Картината не се промени и след паузата, но промяна имаше в състава на баварците - в игра се появи Ариен Робен. Футболистите на Байерн обаче продължиха с бекрайно разиграване на топката, от което не произтичаха никакви голови положения.

Опасно за гостите стана отново чак в 70-ата минута. След като Нойер вкара топката в полето, Робен напредна необезпокояван отляво, но се забави и вратарят спаси иначе отличната възможност за трети гол.

До края на мача удари опитаха Луис Густаво и Тимошчук, но резултатът остана непроменен.

С победата Байерн събра 44 точки и е на второ мсято. Лидерът Борусия Дортмунд победи с 1:0 Байер Леверкузен и е на върха с 46 точки. В следващия кръг и двата отбора гостуват на по-слаби противници - Байерн на Фрайбург, а шампионите от Дортмунд в Берлин на Херта.

Байерн – Кайзерслаутерн 2:0

1:0 Гомес (16)

2:0 Мюлер (30)

Байерн: Нойер, Рафиня, Боатенг, Бадщубер, Лам, Густаво, Алаба, Мюлер (56-Робен), Кроос (82-Тимошчук), Рибери (78-Олич), Гомес

Кайзерслаутерн: Трап, Дик, Яхиа, Абел, Йесос, Петсос, Шахан, Тиферт, Фортунис (64-Дерщроф), Сукута-Пасу (64-Шехтер), Вагнер