Неубедителното пролетно представяне на Байерн продължи. Въпреки превъзходстовото си в голяма част от мача, баварците не можаха да стигнат до повече от равенството 1:1 при гостуването на Хамбургер.

Дълго време домакините, които паднаха от Борусия Дортмунд на същия стадион с 1:5 преди две седмици водеха в резултата, накрая все пак Байерн изравни.

Но равенството струваше първото място в класирането. От вчера то се заема от шампиона Борусия Дортмунд, които са с 43 точки, Байерн е втори с 41.

Байерн не беше допускал гол от Хамбургер в серия от четири мача, последният път унижи противника си от севера дори с пет гола. Днес обаче нещата се развиваха по различен начин.

Рафиня беше наказан за този мач. В центъра на защитата треньорът Хайнкес пусна изненадващо Боатенг като партньор на Бадщубер, а Тимошчук за първи път застана на бека. Кадровите решения в отбрана са сведени до минимум.

Хамбургер започна много надъхано и удари на Петрич и Вестерман с глава минаха близо до вратата на баварците. Домакините владееха уверено топката и диктуваха развоя в тези минути.

Картината се смени след 14-ата минута, когато Франк Рибери стреля, записвайки първия удар на Байерн към вратаря Дробни, който спаси. Минута по-късно топката се намери зад него в мрежата, но съдията отмени попадението заради фаул в атака на Гомес.

Последва нова силна атака на Байерн, при която ударът на Мюлер бе избит от Дробни, след това шут на Гомес мина в аут. Изглеждаше, че голът за гостите виси на косъм.

И той падна, само че за Хамбургер. В 23-ата минута Гереро проби отляво, даде успореден пас, който не можа да бъде пресечен от защитата на Байерн и топката стигна до Сала. С диагонален удар, при който топката тупна, той намери точно десния ъгъл на Мануел Нойер и взриви стадиона – 1:0!

Футболистите на Байерн реагираха активно, стигна се веднага до пряк свободен удар пред противниковата врата, но Франк Рибери прати топката над гредата. В 31-ата минута Робен се освободи в централна позиция и стреля силно, но вратарят изби топката в ъглов удар.

До края на полувремето гостите нападаха, но добре организираната отбрана на Хамбургер не допусна чисто голово положение.

Още в 47-ата минута Сала имаше нова възможност за гол, но този път стреля над гредата. След това дълго време баварците упражняваха натиск, но срещу окопалите се пред наказателното си поле играчи на Хамбургер не стигаха до голово положение.

В 66-ата минута Рибери отправи силен удар, който Дробни успя да хване след като първо не укроти топката. След четири минути Робен изведе Мюлер, чийто мигновен удар вратарят отби в корнер с отличен рефлекс.

Именно след неговото изпълнение Байерн изравни. Мюлер успя някак да прокара топката до резервата Олич, който отблизо не пропусна – 1:1.

Минута след това пълният обрат бе на ръба - Робен проби отляво и по познатия си маниер зави към центъра, стреля много силно, но на сантиметри в аут. В 76-ата минута пък Иличевич изведе перфектно Сон отдясно, той подмина Нойер, но ъгъла се скъси и топката не влезе във вратата.

В 82-ата минута бомбен изстрел на Швайнщайгер от разстояние мина малко встрани от вратата, оставяйки впечатление, че ако беше вътре щеше да е гол. Но такъв нямаше и докрая не падна и Байерн се прости с първото място.

Хамбургер – Байерн 1:1

1:0 Сала (23)

1:1 Олич (72)

Хамбургер: Дробни, Дикмайер, Вестерман, Райкович, Аого, Ринкон, Яролим (90+2 - Теше), Сала (75-Иличевич), Янзен, Петрич (71-Сон), Гереро

Байерн: Нойер, Тимошчук (61-Алаба), Боатенг, Бадщубер, Лам, Швайнщайгер, Кроос (64-Олич), Робен, Мюлер, Рибери, Гомес