Байерн победи с 4:0 националния отбор на Индия. С това предсезонната подготовка в чужбина завърши и отборът се прибира в Германия.

Треньорът Хайнкес остави на пейката Рибери, който ще е е наказан за първия мач от първенството, вместо него по лявото крило игра Кроос. На десния бек пък бе предпочетен Рафиня вместо Боатенг.

Още във втората минута Гомес можеше да открие резултата, но пропусна. На терена веднага беше ясно, че единствено резултата не се знае. Малко по-късно вратарят Сингх спаси удар и на Робен.

В 14-ата минута Мюлер проби отдясно и подаде към Гомес. Трима индийци не можаха да го опазят и той вкара първия гол. В 29-ата минута с глава Мюлер удвои резултата след центриране на Робен.

Последваха два пропуска на много активния Мюлер – първо Сингх спаси, след това топката срещна и напречната греда. Все пак в 37-ата минута бързото крило оформи класическата разлика.

Още преди почивката гол вкара и завърналият се на терена Бастиян Швайнщайгер. В 42-ата минута Гомес върна една топка извън наказателното поле и с хубав удар от двайсетина метра Швайни я прати в мрежата – 4:0.

През второто полувреме треньорът Хайнкес направи много смени. Това се отрази на играта, а и все пак турнето е рекламно – излишно бе да се вкарват прекалено много голове.

В 75-ата минута на стадиона настана буйна радост – Нойер подцени едно центриране и топката се удари в напречната греда. До края индийците се напъваха да вкарат един гол, но не успяха.

Байерн: Нойер, Рафиня (Пранич), Бадщубер (Густаво), ван Буйтен, Лам (Контенто), Швайнщайгер, Тимошчук (Алаба), Мюлер (Олич), Кроос (Рибери), Робен (Усами), Гомес (Петерсен)