В Борусия Дортмунд се подразниха, че треньорът на Байерн изрази съмнение, че шампионите ще издържат дълго на конкуренцията с баварците. Юп Хайнкес обясни защо Мюнхен е традиционната футболна столица на германците.

„Мнозина стават шампиони и сядат да почиват на тези лаври. Това обаче не е достатъчно за континюитетна доминация”.

„В Байерн има постоянство, дългосрочен мениджмънт. Това се дължи в най-голяма степен на ръкововството. Най-вече на Ули Хьонес, но също на Румениге и Хопфнер”, смята Хайнкес, цитиран от вестник Билд.

От 42 години в Бундеслигата Байерн е шампион 22 пъти. Различни отбори бяха преследвачи, но се сменяха. Само баварците играят винаги за върха.

„Борусия Мьонхенгладбах беше главен противник на Байерн през 70-те години. Но баварците имаха по-големия стадион, всеки кръг приходи от 74 000 души, докато при нас бяха 26 000. Освен това не можеше да се намерят заместници на големите звезди”, обясни защо Борусия не продължи на най-високо ниво легендата на Гладбах Гюнтер Нетцер.

Сега Гладбах обаче има нов стадион за 54 000 зрители, често пъти препълнен. И клубът върви бавно нагоре към старото величие.