Феноменалното представяне на Байерн продължава. При очакваното с голям интерес гостуване на Шалке баварците прегазиха противника и крайното 2:0 бе най-малкото изражение на превъзходството им.

В състава на Юп Хайнкес отсъстваха трима футболисти – контузения отдавна Робен, както и получилите травми в сряда срещу Виляреал в Шампионската лига ван Буйтен и Гомес. В атака започна Нилс Петерсен.

В началото на срещата погледите бяха отправени към вратаря Мануел Нойер. Това бе негов първи мач с екипа на Байерн на стадиона на предишния му клуб Шалке.

Още в първата минута Нойер, освиркван подобаващо от феновете на домакините, трябваше да спасява преди Фарфан да стигне до топката в опасна близост. Байерн отвърнаха с атака, при която Рибери изведе Петерсен, но той се забави и положението пропадна.

Мачът се наелектризира допълнително, опасните влизания следваха едно след друго. Играчите се счепкваха при всеки удобен случай.

В 21-ата минута Рибери напредна през центъра, подаде вдясно на Петерсен в точния момент, за да няма засада. Нападателят първо не можа да преодолее Ферман, но при втория опит прати топката в мрежата – 0:1 за Байерн!

Домакините реагираха и първо Холтби, а след него и Хунтелаар стреляха опасно, но в аут. В 33-ата минута холандският нападател имаше нов шанс за гол, но страховитото му воле прелетя встрани от дясната греда.

До края на полувремето Байерн направиха принудителна смяна. Тимошчук се появи на мястото на контузения от Хьоведес Луис Густаво.

Втората част започна с удар на Фукс, но Нойер спаси. В 48-ата минута пък Петерсен можеше да удвои, но изведен от Швайнщайгер пропусна отлична възможност за гол.

Байерн продължи да натиска, докато футболистите на Шалке разочароваха във всички линии. Мюлер, Кроос, Рибери и Тимошчук имаха нови възможности за гол, но такъв не падаше.

В 75-ата минута обаче и това се случи. Пас на Рибери мина през Пападопулос и Мюлер от седем метра щеше да скъса мрежата – 0:2 и Байерн стоеше твърдо на пътя на победата.

Докрая баварците разиграваха умело топката за радост на феновете си, демонстрирйки тоталното си надмощие. С победата отборът вече има 15 точки и е убедителен лидер в Германия.

Шалке – Байерн 0:2

0:1 Петерсен (12)

0:2 Мюлер (75)

Шалке: Ферман, Учида, Хьоведес, Матип, Фукс, Клуге (57-Дракслер), Пападопулос, Фарфан, Раул, Холтби, Хунтелаар (66-Пуки)

Байерн: Нойер, Рафиня, Боатенг, Бадщубер, Лам, Луис Густаво (43-Тимошчук), Швайнщайгер, Мюлер, Кроос, Рибери, Петерсен (71-Алаба)