Треньорът на Байерн Юп Хайнкес проведе първа тренировка с някои футболисти. Целият отбор се събира в края на седмицата.

След това наставникът, който поема баварците за трети път, а през 1998 година изведе Реал Мадрид до триумф в Шампионската лига, даде пресконференция, на която коментира играчите.

„Швайнщайгер тренира за първи път с топка след счупването на пръста. Леко го боли още. Ще увеличим натоварването през следващите дни и се надявам пак ди видим играчът, който той беше в годината но дубъла 2010”, каза треньорът.

Той се е информирал от вратаря Мануел нойер за защитника Рафиня. Двамата футболисти бяха заедно в Шалке, сега са в Байерн.

„Нойер ми каза, че той е много дисциплиниран в тренировките, въпреки че тук-там се чуваше друго. При нас ще играе отдясно. Винаги обръщах внимение на отборите ми, когато трябваше да се сблъскваме с Рафиня”.

„Нилс Петерсен е млад и интелигентен футболист. Все пак вкара 25 гола в Б-група, а когато си отбелязал толкова попадения, това говори достатъчно”.

Хайнкес постави и първите цели.

„Срещу Брайншвайг за Купата (1.8.) трябва да сме в добро състояние, срещу Гладбах на старта на Бундеслигата (5.8.)  трябва да сме в топформа и накрая да преодолеем с успех мачовете в квалификацията на Шампионската лига (16./17. и 23./24.8)”, постанови треньорът.