Айнтрахт и Байерн Мюнхен завършиха наравно 1:1. По този начин обаче шампионите отново се смъкнаха на четвъртото място – то не класира за Шампионската лига.

Айнтрахт бе спечелил само един от последните си осем мача срещу Байерн – миналата пролет. Сега бе на път да повтори успеха си, но минута преди края с гол от дузпа баварците изравниха.

Двубоят бе с голям заряд за новия треньор на Айнтрахт Кристоф Даум – президентът на Байерн Ули Хьонес е негов личен враг, след като го разкри за кокаиновите му навици. Даум така и не можа да вземе първа победа откакто пое отбора.

Първото полувреме беше интересно за гледане, макар да нямаше истински голови положения. Двата отбора играеха открито и се нападаха.

Байерн имаше инициативата, докато Айнтрахт стоеше добре в защита и играше на контраатака. Все пак нулите останаха на таблото.

Началото на второто полувреме взриви обстановката. В 51-ата минута центриране отдясно от пряк свободен удар предизвика напрежение в наказателното поле на Байерн, топката попадна в Роде, който от линията на наказателното поле я изстреля в мрежата – 1:0 за Айнтрахт!

Баварците отвърнаха с добре насочен удар на Мюлер, но като цяло потънаха в безидейност, започнаха често да бъркат. В 66-ата минута двата отбора се сдърпаха и съдията започна да показва жълти картони „на поразия”.

Мачът продължи в напразни опити на Байерн да изравни. Две чисти положения да реши мача за Айнтрахт имаше Гекас, но пропусна. Вторият пропуск бе направо невероятен.

Минута преди края настана драмата – първо Гомес пропусна чист гол, а след това Клозе бе съборен в наказателното поле – дузпа за Байерн. Два пъти преди това баварците с право искаха дузпа, но съдията я даде чак в тази ситуация.

Именно Гомес се нагърби с изпълнението и опъна мрежата – 1:1.

Мачът се изнерви тотално, най-вече Кристоф Даум, който бе изгонен от пейката на Айнтрахт. Резултат се запази.

Айнтрахт – Байерн 1:1

Айнтрахт: Ферман, Юнг, Роде, Рус, Кьолер, Швеглер, Кларк, Окс, Халил Алтънтоп, Фенин, Гекас

Байерн: Бут, Лам, ван Буйтен, Луис Густаво, Контенто, Тимошчук (69-Кроос), Швайнщайгер, Мюлер, Клозе, Рибери, Гомес

1:0 Роде (51)

1:1 Гомес (89-дузпа)