Байерн победи с 1:0 Борусия Мьонхенгладбах и след загубата на Хановер се изкачи на третото място в Бундеслигата. Така въпреки слабата си игра тимът взе точките и стигна позиция за квалификациите за Шампионската лига.

Гладбах остава твърдо на последното място и феновете на големия клуб вече трябва да свикват с мисълта за предстоящия сезон в Б-група.

Байерн нямаше загуба в последните си десет мача срещу Борусия, есента срещата завърши драматично 3:3. Гладбах пък има само една победа от 40 гостувания в Мюнхен. С нея си и остана.

В началото домакините владееха повече топката, но атаките правеше Борусия. Крафт хвана удар на Ройс, а в 20-ата минута Нойщетер закъсня да засече във вратата една топка.

Макар да притежаваха повече топката Байерн играеха много слабо, отборът излеждаше отпуснат и немотивиран. Сбърканите пасове изобилстваха и не се виждаше как може да падне гол. Луис Густаво предотврати дори гол за Борусия.

По-интересно беше на трибуните, където агитката на Байерн издигна голям надпис на който пишеше: „Нойер на вратата за нас е като треньор Даум и мениджър Лемке за теб”.

Ясен намек към Ули Хьонес: не ни води този за вратар. Даум и Лемке са лични врагове на президента на Байерн.

Втората част не вещаеше никаква промяна на терена. Хаотична игра на Байерн, дефанзивна схема при Борусия. Трябваше гостите да направят труба грешка в отбрана, за да падне гола.

В 77-ата минута Ройс загуби глупаво топката, Рибери напредна и подаде в крачка на Робен, който донесе победата – 1:0.

Байерн – Борусия Мьонхенгладбах 1:0

1:0 Робен (77)

Байерн: Крафт, Лам, Луис Густаво, Бадщубер, Пранич, Швайнщайгер, Кроос (72-Отл), Робен, Мюлер (72-Клозе), Рибери Гомес

Борусия Мьонхенгладбах: Баи, Янчке, Щранцл, Данте, Демс, Херман (63-Матмур), Нойщетер (86-Брауерс), Нордвейт, Аранго, Ройс, Ханке (72-Идрису)