Нико Ковач призна, че е направил грешка, като не е пускал по-често клубната икона Томас Мюлер по време на периода си като старши треньор на германския Байерн Мюнхен.

Ковач бе начело на Байерн от юли 2018-а до ноември 2019 година и предизвика полемика, тъй като не използваше редовно Мюлер в състава и думите, че той "със сигурност ще получи минутите си в случай на спешност".

Това създаде впечатлението, че Томас Мюлер ще играе само, ако други са контузени, но Нико Ковач обясни пред Sky TV, че имал предвид, че Мюлер ще играе, ако нещата на терена не се получават.

"Той не беше човекът за спешни случаи, който играе, ако няма никой друг. Това беше моя грешка", каза Ковач и добави: "От днешна гледна точка, Томас трябваше да играе много повече тогава. Не бих направил това повече."

Но Нико Ковач коментира още, че е имал задачата да започне да прекрои отбора на Байерн Мюнхен по онова време и каза, че е обсъждал въпроса с Томас Мюлер, като никога не е имал личен проблем с него.

35-годишният Мюлер стартира от академията на Байерн и прекара цялата си кариера до момента в този клуб. Той вече не е редовен титуляр, а настоящият му договор изтича в края на сезона.

Ковач посочи Мюлер като "идентификационна фигура, той е Байерн Мюнхен" и допълни, че клубът трябва да се погрижи той да остане на друга длъжност след края на състезателната си кариера.