Никой в Байерн (Мюнхен) не се притеснява от слуховете за бъдещето на поста на изпълнителния директор Ян-Кристиан Дреезен, заяви членът на борда на клуба Макс Еберл, който отговаря за спортните въпроси.

"Вече ме питаха дали това по някакъв начин ни засяга. Мога ясно да заявя, че не. Ние отговаряме за това, което се случва на терена. И се опитваме да игнорираме всяка информация, която касае Байерн, но пък не е потвърдена", заяви Еберл пред журналистите след победата над Щутгарт с 4:0, а думите му бяха предадени от агенция ДПА.

В събота списанието "Мениджър магазин" съобщи, че Байерн не планира да предложи нов договор на Дреезен, след като настоящият му изтече през юни 2025-а година. В същата публикация се казва, че няколко от членовете на Борда са недоволни от работата на изпълнителния директор, най-вече за участието му при преговорите за продажба на медийните права на Бундеслигата за периода 2025-2029, в който Дреезен е участвал като член на изпълнителния комитет на Германската футболна лига (ГФЛ). Също така се твърди, че има писмо от Байерн до Лигата, в което се иска обяснение за провала на сделката. Накрая се допълва, че от Байерн са поискали Дреезен да се откаже от мястото си в Управителния съвет на Лигата и да го предаде на Дидерих, което обаче директорът е отказал.

Търгът беше спрян през април, след като телевизионните оператори DAZN заявиха, че са били несправедливо третирани от Лигата при наддаването за най-големия и изгоден пакет за общо 196 мача на сезон, и подадоха жалба. Съобщава се, че пакетът е бил предоставен на телевизионните оператори Скай Германия, които се опитват да овладеят трето първенство. ГФЛ ще възобнови търга на 25 ноември след неотдавнашното решение на арбитража и тогава отново ще се разглеждат офертите за продажба на правата за излъчване, обяснява ДПА.

"Михаел Дидерих и особено Ян-Кристиан Дреезен работят заедно по изключително доверителен и интензивен начин“, заяви Еберл. "Ние като клуб просто искаме да вървим заедно и ще преминем през това заедно. Разбира се, Байерн има право да бъде изслушан, когато става дума за телевизионните права на първенството".