Мениджърът на Астън Вила Унай Емери прикани футболистите си да не се отпускат преди домакинството на Манчестър Юнайтед.

През седмицата Вила победи у дома германския гранд Байерн Мюнхен с 1:0, докато в същото време проблемите за "червените дяволи", които загубиха три пъти в първите си шест мача във Висшата лига, продължават и медиите спекулират, че всеки момент мениджърът Ерик тен Хаг може да загуби работата си.

"Насладихме се на победата в сряда, но това не трябва да замъглява съзнанието ни, нито целите ни. Аз имам моите амбиции, откакто дойдох в клуба. Днес те са същите. Аз изисквам във всеки мач, дори да сме постигнали някоя цел по-рано от предвиденото. Постигнахме повече успехи, отколкото предполагах на този етап. Сега моята цел е да задържим това ниво", каза Емери.

"Примерът, който аз имам, е да изисквам и да да не се отпускам. В сряда победата беше фантастична, но искам такава и в неделя", добави испанецът.

Той се изказа ласкаво и за колегата си Ерик тен Хаг, който в първите си два сезона спечели две купи.

"Уважам го много, защото той има повече победи срещу мен, отколкото аз срещу него. Той е победител, през миналата година спечели и Купата на Англия. Мисля, че той е много добър треньор. Разбира се, изискванията към него са много високи да постигне много цели, но в момента той ръководи процес. Манчестър Юнайтед е печеливш отбор, който има опитен треньор. Мисля, че те все още са с манталитет на победители. Да, липвсва постоянство при постигането на добри резултати, но те имат капацитета да правят запомнящи се представяния. Затова ще се подготвим още по-добре, отколкото за срещата с Байерн Мюнхен", обясни Емери.

Под въпрос за мача заради контузия е полузащитникът Леон Бейли, докато за участието на Амаду Онана и Джейкъб Рамзи ще се решава в последния момент.