Полузащитникът на Байерн Мюнхен Джамал Мусиала ще пропусне предстоящите мачове на Германия от Лигата на нациите срещу Босна и Херцеговина и Нидерландия поради проблем с бедрото, съобщиха от Германския футболен съюз.

Треньорът Юлиан Нагелсман повика дебютанта Джейми Левелинг от Щутгарт на мястото на Мусиала, който също ще пропусне също и мача на клубния си отбор Байерн Мюнхен срещу Айнтрахт Франкфурт в неделя.

Отсъствието на Мусиала е голям удар за клуба и Бундестима и той се присъединява към вратаря Марк-Андре тер Стеген и нападателя Никлас Фюлкруг в лазарета в националния отбор.

21-годишният играч е ключов в състава на Байерн и Германия в офанзивен план. От Байерн все още не са уточнили срока на възстановяване на играча.

Мусиала се контузи през второто полувреме при поражението на Байерн от Астън Вила в средата на седмицата в Шампионската лига, след което премина медицински тестове.

Германия играе срещу Босна и Херцеговина на 11 октомври в Зеница, а три дни по-късно в Мюнхен приема състава на Нидерландия.

Следващите мачове на Байерн след паузата за националните отбори са срещу вицешампиона от миналия сезон Щутгарт в Бундеслигата и Барселона в Шампионската лига.