Астън Вила победи Байерн Мюнхен с 1:0 в двубой от основната фаза на Шампионската лига, игран на стадион „Вила Парк“ в Бирмингам.

Двата отбора изиграха интересно първо полувреме (6:2 удара за баварците, от които 3:1 точни и 63% владеене на топката за тях), което не блестеше с някакви особени голови възможности, но пък загатна за огромния потенциал и на двата отбора.

В средата на първата част Пау Торес се оказа най-находчив при балонно центриране в пеналта на гостите и прати топката в мрежата с левия крак, но видеосистемата VAR отмени гола заради засада при атаката на домакините.

Серж Гнабри направи много голям пропуск на удобна позиция, като вместо да подаде към свободния Хари Кейн вляво, германецът реши да бие и изобщо не уцели вратата от три метра. Майкъл Олисе беше далеч по-прецизен след това, но Емилиано Мартинес направи феноменално спасяване с дена ръка.

Второто полувреме не се оказа по-добре, въпреки желанието на двата отбора. Астън Вила изглеждаше по-предпазлив, а Байерн Мюнхен опитваше, но беше доста по-хаотичен и неточен в завършващата фаза, като голяма част от опитите на германците бяха блокирани още в зародиш.

В 79-ата минута обаче Астън Вила все пак откри резултата след контраатака от своята половина. Резервата Джон Дюран получи добър пас, видя излезлия напред Мануел Нойер и го  прехвърли с класен удар с левия крак.

Пропускът на мача обаче беше дело на Серж Гнабри, който със сигурност ще носи голяма вина за загубата на своите. Крилото остана очи в очи с Емилиано Мартинес, но стреля право в тялото му от движение.

Дълбоко в добавеното овреме Кейн стреля с глава, но Мартинес спаси, а след това целият отбор на Астън Вила се справи с дружни усилия в отбрана.

Така Астън Вила заема шеста позиция в общата таблица с 6 точки на сметката си и голова разлика 4:0. Байерн е едва 14-и с три пункта.

Астън Вила - Байерн Мюнхен 1:0

1:0 Джон Дюран – 79’