Треньорът на Байерн Мюнхен Венсан Компани показа самочувствие преди дербито срещу Байер Леверкузен в Бундеслигата, предаде ДПА.

Байерн загуби титлата през миналия сезон, след като 11 поредни години бе неизменно шампион на Германия, но през тази година започна с четири поредни победи в Бундеслигата и води в класирането с 3 точки пред съперника си.

"Добре е, че всички се вълнуват от този мач. Очевидно ще бъде важен двубой срещу най-добрия отбор в последните 12 месеца", каза Компани на пресконференция в петък.

"Нямаме търпение за мача, няма да бъде лесно. Искаме да се пробваме срещу добър съперник на "Алианц Арена". Байерн винаги е фаворит, дори когато играе срещу шампиона", добави белгиецът.

Неопитният Компани бе изненадващ избор за треньор на Байерн през лятото след напускането на Томас Тухел. Белгиецът води преди това изпадналия от Висшата лига Бърнли.

"Байерн винаги иска да доминира и да впечатлява с играта си. Ключово е, че сме домакини. Няма как да не покажем най-доброто от себе си", надява се бившият капитан на Манчестър Сити.  Байерн вкара 20 гола в последните си три мача във всички турнири, но Компани не очаква голово шоу и срещу тима от Леверкузен, който е стабилен в защита.

"Те постигнаха нещо специално миналия сезон. Беше интересно да се наблюдава", призна Компани.

Нападателят Матис Тел е готов да мача, докато вратарят Мануел Нойер е под въпрос, след като пропусна и победата над Вердер Бремен с 5:0 преди седмица заради проблем в слабините. "Ще решим утре, Мануел тренира вече", каза треньорът. Имаше спекулации, че Нойер може да се върне в националния тим на Германия след тежката контузия на Марк-Андре тер Щеген, но спортният директор на клуба Кристоф Фройнд заяви, че това е лично решение, което футболистът ще вземе, тъй като не е обсъждано с ръководството на Байерн.

Снимка: БГНЕС