Членът на борда на директорите на Байерн Мюнхен по спортните въпроси Макс Еберл е получил "нов живот" след успешно лечение на здравословен проблем. 51-годишният Еберл напусна работата си като спортен директор на Борусия Мьонхенгладбах, позовавайки се на сериозно изтощение след работа в клуба за период от близо две десетилетия. 

Той се завърна в края на 2022 година в РБ Лайпциг и от март е в Байерн Мюнхен. Еберл каза пред списание 11Freunde, че отношението му се е променило благодарение на терапията, започнала с по няколко сесии всяка седмица.

"Футболът все още е много важен за мен, но не по-важен от моето здраве и моето лично и емоционално спокойствие. В известен смисъл ми беше даден нов живот. Сега живея много повече в настоящето", коментира специалистът.

Макс Еберл, който се раздели с Мьонхенглабдах през януари 2022 година каза, че преди това не е можел да живее живота си и да върши работата си правилно поради заболяването.

"Когато достигнахме до Шампионската лига в Борусия, всички около мен празнуваха. Но това, за което можех да си помисля в онези мигове, беше: "Конкурентни ли сме с този състав, който имаме? Какви трансфери трябва да направим сега? Днес мога да седя в градината с моите близки и съм напълно спокоен. Сега съм просто себе си. Никога не съм се чувствал така през последните 40 години," допълни Еберл.

Той беше подложен на много критики, когато се присъедини към Лайпциг. Бизнес моделът на "червените бикове" е непопулярен сред много от феновете.   

"Не взимам решения в живота си заради парите. Печелех повече в Гладбах, отколкото в Лайпциг, а в Мюнхен получавам по-малко, отколкото в РБ. Мога да кажа с чиста съвест, че прекратих двата най-добре платени договора в живота си по собствено желание и се отказах от много пари", категоричен е Макс Еберл.