Босненецът Сергей Якирович вече не е треньор на Динамо (Загреб), съобщиха медиите в Хърватия, а малко по-късно новината беше потвърдена от официалната страница на клуба.

Решението е логично на фона на последните лоши резултати на най-успешния хърватски клуб – равенство 1:1 с Риека, домакинско поражение 0:1 от големия съперник Хайдек (Сплит), но най-вече тежката загуба с 2:9 от Байерн (Мюнхен) във вторник в Шампионската лига.

Якирович, който е бивш футболист и на българския ЦСКА, се задържа на поста малко над година и един месец. Той пристигна на стадион "Максимир" в Загреб при доста спорни обстоятелства от Риека и изобщо не се поколеба да тръгне за столицата, когато дойде поканата от Динамо. По това време тимът от Адриатическото крайбрежие се бореше за място в европейските турнири и напускането му беше доста неочаквано, поради което феновете от стадион "Руйевица" го смятат за предател.

Когато пристигна в Динамо (Загреб), той постигна дубъл – спечели и шампионската титла, и Купата на Хърватия, но често отборът му беше критикуван заради недостатъчно атакуващия стил на игра.

Общо той остана на пейката на тима в 60 мача, отборът средно печели по 2.20 точки на мач при него и бележи по 2.03 гола. В 27 мача защитата на Динамо не е допуснала попадение.