Бившият германски полузащитник Тони Кроос заяви, че в местния футбол трябва да са много щастливи, че имат Джамал Мусиала, след като футболистът на Байерн Мюнхен бе критикуван от телевизионния анализатор и бивш полузащитник Дитман Хаман.

Кроос, който приключи кариерата си след Европейското първенство през лятото, каза, че Германия от години "копнее за футболисти" като Мусиала и Флориан Вирц от Байер Леверкузен.

"Те ще трябва да ни носят в следващите няколко години, ще трябва да печелят мачове за нас", коментира Тони Кроос в подкаста "Einfach mal Luppen", в който е съводещ с брат си Феликс.

И Мусиала, и Вирц са професионалисти, които "могат да превърнат наглед безобидна ситуация в опасна. И то сами", смята Кроос.

"Ако Германия иска да печели титли в бъдеще, то отборът ще има нужда от това Мусиала и Вирц да играят добри турнири в следващите години, за да имаме шансове да го постигнем", заяви още бившият футболист на Реал Мадрид.

Хаман каза в блога си за телевизия Sky през миналата седмица, че Джамал Мусиала е "индивидуалист" и "солов изпълнител", а това не прави играчите около него по-добри.

Той добави, че ако Байерн Мюнхен може да размени Мусиала с Вирц, трябва да го направи възможно най-скоро.

Снимка: БГНЕС