Германският хегемон Байерн Мюнхен се разправи с Динамо Загреб и го размаза с 9:2 в мач от основната фаза на Шампионската лига.

Баварците изиграха смазващо първо полувреме, в което статистиката беше достатъчно красноречива – 10:0 удари (половината точни) и цели 75% владеене на топката, като момчетата на Венсан Компани видимо дори не играха на максимални обороти.

Четвърт час след началото VAR отмени попадение на Серж Гнабри, но малко след това Хари Кейн откри от дузпа. Англичанинът постигна нещо уникално, защото заби гол №50 за Байерн в своя мач №50 за клуба. Нещо повече – Кейн вече има 30 гола в Шампионската лига, изравнявайки Уейн Руни като най-успешния английски реализатор в турнира (или КЕШ, както беше старото име на най-престижната надпревара).

Беше изминал половин час игра, когато мюнхенци решиха отново да вдигнат оборотите и Рафа Герейро реализира шеметен гол от воле, след като Джамал Мусиала му свали кълбото атрактивно на гърди. Първоначално страничният рефер вдигна засада, но повторенията показаха, че такава няма и този път VAR зачете попадението. 

В 38-ата минута новото попълнение на германците Майкъл Олисе също записа името си на светлинното табло, вкарвайки с глава след изпълнение на корнер. В случая центрирането на беше на Джошуа Кимих.

На почивката капитанът и титулярен вратар Мануел Нойер беше заменен от резервата Ян Улрайх и това сякаш смути баварската отбрана. Само за по-малко от две минути Динамо вкара два гола след груби грешки в дефанзивния вал на домакините. Първо Петкович намали, а след това Огивара сериозно върна интригата.

Улрайх спаси свиреп снаряд отблизо и по този начин извади своите от тоталния шок. Този момент сякаш върна силите на Байерн и само след час игра авансът на мюнхенския колос отново беше от три гола. Кейн направо успешна добавка, а Олисе завърши класна акция на своите. Между двете попадения още едно попадение на Хари беше отменено заради тънка засада.

В средата на второто полувреме в игра се появи Томас Мюлер, който получи своя статуетка заради голям рекорд. Още преди половин месец световният шампион стана играчът с най-много мачове за клуба - 710.

В 73-ата минута Хари Кейн оформи своя хеттрик, вкарвайки за втори път от бялата точка. Дузпата беше отсъдена за игра с ръка в пеналта на Динамо. Това обаче не беше всичко, защото стрелецът вкара нова дузпа пет минути след това. Така Кейн вече има 33 гола в Шампионската лига, оставяйки втория Руни зад себе си в „английската“ класация на най-добрите стрелци в турнира.

Пет минути груба грешка пред пеналта на хърватите позволи на Лерой Сане да получи и да стреля. Левачката на германеца прати кълбото в долния ляв ъгъл.

Във втората минута на добавеното време и Леон Горецка се разписа, оформяйки крайния резултат. Халфът се хвърли смело при центриране отдясно и вкара зрелищно с глава.

Статистиката в края на мача показа, че Байерн е отправил 18 точни удара от общо 29 стрелби!


Байерн Мюнхен -  Динамо Загреб 9:2

1:0 Хари Кейн – 20’, дузпа

2:0 Рафаел Герейро 34’

3:0 Майкъл Олисе – 38’

3:1 Бруно Петкович – 49’

3:2 Такуя Огивара – 51’

4:2 Хари Кейн – 58’

5:2 Майкъл Олисе – 61’

6:2 Хари Кейн – 73’, дузпа

7:2 Хари Кейн – 78’, дузпа

8:2 Лерой Сане – 85’

9:2 Леон Горецка – 92’