Главният редактор на "Франс Футбол" Винсент Гарсия обясни защо една от звездите на Байерн Мюнхен - Джамал Мусиала, не попадна сред 30-те имена, номинирани за "Златната топка" за 2024 година.

В списъка за първи път от повече две десетилетия липсват имената на Лионел Меси и Кристиано Роналдо, но отсъствието на Мусиала също породи интерес. Затова Гарсия обясни избора на френското списание.

"Има няколко причини защо той не бе селектиран от комисията. Първо, заради лошите си показатели в Шампионската лига, където има толкова голове, колкото Матис Тел, например. Това е много малко за играч от неговия калибър" - коментира цитираният от webcafe.bg Гарсия пред медиите. -

Не успя да блесне във важни мачове като реванша от полуфиналите в Шампионската лига срещу Реал Мадрид или четвъртфинала на Евро 2024 срещу Испания. Представянето му не беше катастрофално, но по-скоро се губеше по терена.

Сезонът на Байерн, който се оказа най-слабият от 2011-а насам, след като отборът завърши на пето място в Бундеслигата, също не му помогна. Но съм сигурен, че съвсем скоро ще се завърне при най-добрите."

21-годишният Мусиала завърши миналия сезон с 12 гола и осем асистенции в 38 мача във всички турнири. От началото на новия младата звезда на Байерн има едно попадение в първите три двубоя.