Байерн Мюнхен победи с 3:2 Волфсбург като гост в мач от първия кръг на Бундеслигата. Двата отбора направиха стрхотен двубой с обрати, но в крайна сметка по-голямата класа на баварците си каза думата и треньорът им Венсан Компани дебютира с успех в първенството.

Джамал Мусиала откри за гостите, но Ловро Маер с два гола даде преднина на "вълците". Грандът обаче не бе казал последната си дума и чрез автогол на Якуб Камински и попадение на Серж Гнабри в края стартира с три точки в шампионата.

Двубоят започна с натиск на Байерн, но Камил Грабара спаси удари на Серж Гнабри, Хари Кейн и Йозуа Кимиш. Натискът на гостите даде резултат и в 20-ата Саша Боей с прекрасен пас намери Джамал Мусиала в наказателното поле и германският национал прати топката в опразнената врата.  

Секунди след началото на второто полувреме Саша Боей извърши нарушение в наказателното поле на баварците, за което получи жълт картон, а „вълците“ – дузпа. Зад топката застана Ловро Маер, който не остави шанс на Мануел Нойер и изравни.

Последва натиск на домакините, които в 50-ата минута можеха да вкарат, но удар на Маер рикошира в десния страничен стълб. Пет минути по-късно обаче хърватинът вкара втория си гол в мача, след като се разписа отблизо след подаване на Патрик Вимер.

Байерн реагира веднага с опасен изстрел на Мусиала, спасен от Грабара. Натискът на гостите продължи и в 64-тата минута нов опасен удар на Гнабри бе избит от защитник на домакините.

Минута по-късно в играе се появи Томас Мюлер, за който това бе рекорден негов мач в за баварците в Бундеслигата под номер 474. Освен това ветеранът изравни и постижението на легендата Сеп Майер по брой мачове общо за тима - 709.

Появяването му веднага даде резултат, като след последвалия корнер Хари Кейн игра с глава, а неразбирателство в защитата на Волфсбург доведе до автогол на Якуб Камински - 2:2. Още докато се радваха, Мюлер извади и показа на съотборниците си лист хартия с указания на Компани.

В 80-ата минута Камински се реваншира, след като успя да избие опасен удар на Кейн. Две минути по-късно обаче английският нападател получи топката фронтално срещу вратата и веднага изведе Серж Гнабри вдясно. Германският национал нахлу в наказателното поле и с перфектен изстрел реализира трети гол за баварците.

Домакините бяха много близо да изравнят малко по-късно, но Матиас Сванберг пропусна от добра позиция.

Волфсбург - Байерн Мюнхен  2:3

Голмайстори: 0:1 Мусиала (20), 2:1 Маер (47-д, 56), 2:2 Камински (65-авт), 2:3 Гнабри (82)

Волфсбург: Грабара; Фишер, Борнау, Цезигер; Баку, Арнолд, Сванберг, Камински; Маер, Вимер; Томаш

Байерн: Нойер; Боей, Ким, Упамекано, Дейвис; Кимих, Павлович; Олисе, Мусиала, Гнабри; Кейн