Байерн Мюнхен показа на Лацио кой командва парада и го размаза с 3:0 в реванша на стадион „Алианц Арена“. Така баварците продължават към четвъртфиналите на Шампионската лига с общ резултат 3:1 от двата двубоя.

Момчетата на Томас Тухел изиграха качествено първо полувреме, в което потеглиха плавно като пълен локомотив, но в края на частта бяха набрали скорост като японски експрес и дори можеха да съжаляват, че водят само с попаденията на Хари Кейн (39-а минута) и Томас Мюлер (секунди преди паузата).

16:3 удара (4:0 точни) и 59% притежание на топката в полза на баварците през първите 45 минути беше статистическото доказателство за явното германско превъзходство. 

В средата на второто полувреме Хари Кейн заби второто си попадение в срещата, след като направи успешна добавка отблизо. До края не се случи нищо шеметно. Така колосът от Мюнхен отново е сред последните осем отбора на Стария континент.

Баварците очаквано заложиха на мощна фенска подкрепа от трибуните, каквото беше и желанието на треньора Томас Тухел. Домакинският натиск обаче не се характеризираше с познатата за Мюнхен острота и точните удари на Лерой Сане и Джамал Мусиала попадаха право в обсега на вратаря на гостите Проведел.

Римляните също не изглеждаха специални, но в играта им имаше смелост и задружност. Нещо повече – Лацио поглеждаше в предни позиции по-често от очакваното и това видимо смущаваше германския първенец.

Към средата на първото полувреме Байерн успя да всее смут в отбраната на „орлите“ и поливалентният халф-бек Рафаел Герейро беше оставен на стрелкова позиция отляво в наказателното поле. Португалецът заложи на познатата си мощна тупалка, но беше блокиран. После Ерик Дайър би с глава, но в аут.

Десетина минути преди края на редовното време Чиро Иммобиле направи страхотен пропуск с глава. Той хитро остана зад защитата на германците и топката се отклони от футболист в бяло и червено, но снайперистът на намери рамката на пазената от Мануел Нойер врата.

Горчивият пропуск на италианците беше наказан от Байерн малко след това. Томас Мюлер върна почти от аутлинията след многоходова акция и шутът на Герейро не се получи, но пък се яви като изненадваща асистенция за Хари Кейн. Англичанинът стреля с глава и реализира, въпреки намесата на вратаря на гостите.

Лацио беше в тотален нокдаун и минута след това домакините не можеха да повярват на невероятния пропуск на Мусиала, който беше оставен на добра позиция в малкия пеналт, но не уцели вратата.

Във втората минута на добавеното време за първата част  Байерн заслужено нанесе второ мощно кроше в муцуната на грохналия си противник. Матайс Де Лихт хвана топката от воле при изпълнение на корнер и Томас Мюлер я засече с глава, след като засадата беше покрита с няколко сантиметра от бранител в синьо.

В началото на второто полувреме от Лацио имаха най-смешните претенции за дузпа в новата история на футбола. Иммобиле изрита крака на Матайс де Лихт при нескопосан опит да шутира и се строполи на земята, докато неговите съотборници на терена и скамейката вдигаха комично ръце в просене на наказателен удар. Реферът не се върза на театралните римски номера и правилно даде знак играта да продължи.

Джамал Мусиала буквално скри топката на противника и слаломира като опитен скиор на лесно трасе, но мощният му завършващ изстрел профуча покрай десния страничен стълб. 

В 66-ата минута късметът на Лацио не успя да го покрие. Вратарят на гостите спаси удара на Сане, но топката попадна у Хари Кейн. За опитен реализатор като него беше лесна задача да набута коженото кълбо в мрежата.

Не след дълго Мюлер беше изведен на добра позиция и за малко да вкара отново, но Проведел изби с върха на пръстите си, а след това получи помощ и от гредата. Лерой Сане заложи на мощен снаряд, но покрай лявата сглобка.

Луис Алберто спечели само корнер пир една от редките опасни атаки на гостите, но от последвалото изпълнение на последва нищо сериозно.

Байерн видимо започна да пести сили и доиграваше мача много хитро, без да дава възможности на своя опонент.

Байерн Мюнхен - Лацио 3:0

1:0 Хари Кейн – 39’ 2:0 Томас Мюлер – 45’ + 2 3:0 Хари Кейн – 66’