Байерн Мюнхен завърши годината с победа 2:1 като гост на Волфсбург в среща от германската Бундеслига.

Шампионите изиграха много силно първо полувреме, в което отправиха цели 13 удара, срещу сам два за техния съперник. Контролът на топката беше 68% в полза на гостите, а с две асистенции до паузата се отличи преподписалия своя договор вчера Томас Мюлер.

Акцентът обаче беше върху Джамал Мусиала, открил резултата в 33-ата минута с глава. Германският национал стана най-младият футболист в историята на Байерн, записал 100 мача в Бундеслигата – едва на 20 години и 297 дни.

 

Десетина минути след това голмайсторът Хари Кейн заби 21-ия си гол през кампанията в германския елит, вкарвайки извън наказателното поле с невероятен фалцов удар.

Баварците със сигурност не бяха доволни от резултата на почивката, защото Максимилиан Арнолд върна интригата с тупалка от дистанция в добавеното време на първата част.

През второто полувреме обаче от отличната игра на Байерн не остана почти нищо. Момчетата на Томас Тухел изглеждаха мудни и на моменти дори  се създаваше усещането, че играят с човек по-малко. В същото време „вълците“ започнаха да си вярват, че в този двубой могат да постигнат нещо повече от почетна загуба.

Към края на срещата домакините видимо станаха по-агресивни и на моменти твърдата им игра граничеше с грубостта. Вратарят и капитан на мюнхенци Мануел Нойер пък трябваше да боксира, но внимаваше.

Така Байерн Мюнхен завършва календарната 2023 година на второ място в таблицата с 38 точки, но и мач по-малко от лидера Байер Леверкузен (42 пункта). Волфсбург е десети с 19 точки.

 

Волфсбург - Байерн Мюнхен 1:2

0:1 Джамал Мусиала – 33’
0:2 Хари Кейн – 43’
1:2 Максимилиан Арнолд – 45’ +1