Пространството в жилището на Хари Кейн бавно става все по-малко. Поне в хотелската стая, където нападателят на Байерн е отседнал от лятото, когато се премести от Тотнъм в немския рекорден шампион. Всеки път когато Хари Кейн вкара хеттрик, той взима топка със себе си като сувенир. Така бе и след тази есенна вечер в Дортмунд. Кейн влезе въодушевен в автобуса на баварците след заслужената победа на мюнхенци с 4:0 срещу Борусия. Хари засега държи топките в найлонов плик, но явно ще трябва да помисли за нещо по-голямо.

Три гола срещу Бохум (7:0), три срещу Дармщад (8:0), три срещу Дортмунд (4:0). „Хари трябва вече да смени хотелската стая – препоръчва му съотборникът Томас Мюлер. – Или най-накрая да намери къща, която е подходяща за съхранение на всички топки след хеттриковете“.

Въпреки че Кейн все още не е намерил дом в Мюнхен, той определено се вписа бързо в Байерн. Капитанът на Англия е незаменим за новия си отбор. Дори легендарният Герд Мюлер не успя да вкара 15 гола в десет мача от Бундеслигата. В момента Кейн дори засенчва Бомбардировача на нацията. Вече едва ли някой в ​​баварския мегаполис говори за Роберт Левандовски, който премина миналото лято в Барселона.

„Разбира се, Кейн не остави всички процеси и действия, които вече беше преживял в Англия. Той ги доведе при нас. Сега ни ги показва в пълния блясък, при това редовно. Много сме щастливи да го имаме в нашия отбор“, споделя капитанът Мануел Нойер.

Твърди се, че отборът от Мюнхен е превел 100 милиона евро като трансферна сума на Тотнъм, но с бонусите тя ще набъбне. Смята се, че топнападателят получава около 25 милиона евро бруто годишно. Гигантски суми. Мнозина смятат, че това е абсурдна инвестиция, особено след като Кейн вече е на 30 години. Но става все по-ясно: Хари прави разликата. Че той е добавената стойност на рекордната инвестиция, се оправдава.

Има основателна причина Байерн да похарчи толкова много пари за Кейн. Голмайсторите са незаменими в съвременния футбол. Поглед към лидера Леверкузен също е полезен. Откакто Виктор Бонифейс игра и вкарва за аспирините, те тръгнаха нагоре. Дори Пеп Гуардиола, който някога създаде фалшивата деветка в топевропейския футбол и намери много имитатори, сега играе с острие като Ерлинг Холанд.

Какво отличава сегашните звездни нападатели от тези от по-ранни времена? Независимо дали се казват Холанд или Кейн – и двамата не са над отбранителната работа. Те водят битки в собствената половина, пресират и понякога сами движат топката напред, подготвяйки сцената за своите съотборници. Но те присъстват главно там, където става опасно за съперниците. Фактът, че нито един амбициозен отбор не може да мине без такава атакуваща мощ, се демонстрира не на последно място от представянето на Кейн в Байерн.

Материал на "Дойче Веле"

Превод на "Тема спорт"

заглавието е на Gol.bg