Пристигането на Хари Кейн сложи край на проточилата се сага в търсене на резултатен централен нападател в Байерн. След като миналото лято Роберт Левандовски напусна в посока Барселона, баварците така и не успяха да запълнят празнината, оставена от полската голова машина. В Мюнхен бяха свикнали с гарантираните от него попадения, след като само в първия от осемте му сезона завърши с под 20 гола в Бундеслигата (17). Без него през последната кампания топстрелец стана крилото Серж Гнабри с 14…

Не беше толкава отдавна, когато Ули Хьонес като действащ президент се кълнеше, че Байерн никога няма да извади 100 млн. евро за футболист. След като през 2019-а границата бе почти докосната с левия бек Люка Ернандес (80 млн.), сега тя реално бе премината. Официално за Кейн са платени 90 милиона, но като се добавят лесно постижимите бонуси, Тотнъм ще получи около 120 млн. евро за своя капитан! Колко и да не му се иска на вече почетния бос Хьонес, пазарът, особено този в Англия, а и вече в Саудитска Арабия, диктува суми, които доскоро изглеждаха фантастични. А за разлика от Ернандес, когото няма с какво да запомнят в Мюнхен, то Кейн ще си заслужи всеки цент. С 30-годишния нападател и без това сериозният офанзивен потенциал на баварците става огромен и не път, а магистрала се отваря към 12-ата им поредна титла (и общо 34-та).

След кариера, прекарана основно в любимия Тотнъм, където стана водещ стрелец за всички времена с 280 гола, Кейн е напълно готов за завладяващото предизвикателство в Бундеслигата. Защото Хари е повече от просто превъзходен нападател, той е свръхинтелигентен футболист, който повишава перспективите на тези, които играят до него.

С капитана на Трите лъва, а също и с привлечения от Наполи южнокорейски стълб в отбраната Ким Мин-джае, треньорът Томас Тухел няма никакво алиби предстоящата кампанията да не бъде не само успешна, но и триумфална, пише Тема спорт. Спецът е наясно, че последната титла не бе спечелена, а подарена от Борусия Дортмунд. Вината за състоянието на отбора бе прехвърлена на бившия наставник Юлиан Нагелсман, но след 6 месеца начело на баварците никакви оправдания не важат за Томас. Гръбнакът на отбора бе запазен, добавена бе още класа, като единственият проблем е свързан с вратарския пост. Мануел Нойер все още не е възстановен и няма качествен и перспективен наследник на капитана. Без съмнение това ще е следващата трансферна цел на мюнхенци.

В спора за Суперкупата на Германия, който е традиционна увертюра към старта на сезона, РБ Лайпциг изненада с 3:0 хегемона насред Мюнхен. За неудоволствие на противниците на Байерн в случая популярната поговорка, че денят си личи от сутринта, не важи. В контекста на дългата дистанция само някакво чудо може да спре рекордните шампиони към Сребърната салатиера.

Снимка: БГНЕС