Да вкараш 213 гола в 320 мача - звучи перфектно! Работа за футболист от световна класа. Хари Кейн направи мечтания трансфер в "Байерн". Договор за 4 години срещу 25 милиона евро за всяка. "Тотнъм" получава 100 милиона, които могат да прераснат на 120 с бонуси.

Струват ли си тези пари? Кейн е безспорно един от най-добрите централни нападатели в света, но вече е на 30 години. Почетният баварски президент Ули Хьонес каза преди години, че "Байерн" никога няма да извади трицифрена сума. За да се бори с испанските и английски клубове, това стана наложително. Кейн можеше да дойде следващото ляго като свободен агент, но след напускането на Роберт Левандовски в Мюнхен разбраха колко трудно е без типична деветка. Три сезона поред "Байерн" стигна само до четвъртфинал в Шампионската лига - твърде малко за претенциите на клуба, припомня Труд.

С решението си да напусне Висшата лига нападателят сам се отказа да гони рекорда на Алън Шийрър като голмайстор №1 в историята й (260 гола). Остана на 60 попадения от него. Кейн получаваше в "Тотнъм" 12 милиона евро годишно, а сега ще взима двойно повече. При "шпорите" капитанът на Англия няма нито една титла. В "Байерн" поне Бундеслигата изглежда в кърпа вързана.

Кейн ще бъде представен още в мача за суперкупата на Германия в събота вечер. Не е изключено дори да влезе за "Байерн" срещу "Лайпциг". Със сигурност много фенове на "Тотнъм" са гневни и се чувстват предадени. Но те са длъжни да оценят факта, че Кейн толкова много обича клуба, че не пожела да отиде в "Манчестър Сити" или "Манчестър Юнайтед". Предпочете да гони слава в друга държава, но не и в мачове срещу "шпорите".

Снимка: БГНЕС