И в Тотнъм, и в Байерн са оптимисти, че споразумение за трансфера на Хари Кейн в германския шампион ще бъде постигнато, твърди „Скай Германия“. 

Последното предложение на баварците от 95 милиона евро (81,7 милиона паунда) бе отхвърлено от лондончани, но плановете са то да бъде увеличено. 

Байерн дава 5-годишен договор на Кейн, което значи, че ще го задържи почти докато навърши 35 години, а освен това той ще бъде и най-добре платеният играч в клуба. 

Засега не са уговорени нови срещи между клубовете след тези в началото на седмицата, но според твърденията и двете страни са уверени, че споразумение ще бъде постигнато. 

Тотнъм може би ще отстъпи малко в искането си да получи поне 100 милиона паунда за своя талисман или пък сумата ще включва повече бонуси. В договора обаче ще има клауза, която позволява на Шпорите да откупят Кейн обратно, ако той реши да се върне на Острова. 

Според последните твърдения в английските медии Кейн е готов все пак да поднови договора си с Тотнъм, ако сделката с Байерн пропадне.