Байерн Мюнхен - Байер Леверкузен, двубой от третия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Алианц Арена", 16.30 часа българско време.

 

Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Нойер, Улрайх
Защитници: Хумелс, Боатенг, Зюле, Алаба, Кимих, Рафиня, Май
Полузащитници: Мартинес, Тиаго, Толисо, Ренато, Горецка, Рибери, Робен, Хамес
Нападатели: Левандовски, Мюлер, Гнабри, Вагнер
Контузен: Коман


Прогноза на Gol.bg:

Хегемонът за последните шест сезона и лидер в таблицата Байерн Мюнхен излиза срещу един от сравнително удобните си гости, срещу който е постигнал впечатляващи показатели у дома - 30 победи и само три поражения в 39 мача, при голова разлика 90:33.

От 76 изиграни шампионатни мача като цяло между тези съперници шампионите имат 46 победи и 16 поражения. Интересното е, че от трите поражения в Мюнхен само едно е през този век (2012 година), като останалите са от 1986 и 1989 година.

В момента "аспирините" са под огромно напрежение, защото не взеха нито една точка и този мач поне на хартия отново се очертава да бъде "нулев" за тях. Вече се заговори за уволнението на Хайко Херлих, който изправи отбора на крака през миналия сезон.

Така потенциалните трусове в съблекалнята на един от най-стабилните германски отбори са налице. Леверкузен разполага с качествен състав, който е в състояние да се противопостави на всеки съперник, когато има ден. 

Паузата покрай мачовете на националните отбори може да окаже благоприятен ефект именно върху гостите, които нямат нищо за губене и със сигурност ще опитат да се надиграват с именития си противник.

Баварците спечелиха последните пет домакински мача в Бундеслигата срещу този опонент, но три от тях бяха само с един гол разлика. При нова загуба тук Байер е на път да заеме последното място в таблицата. нещо, което за последно се случи на тима през сезон 1982/83.


Резултат: Байерн Мюнхен - Байер Леверкузен 4:1