Треньорът на Байерн Мюнхен Юп Хайнкес увери, че оставащите три мача до края на сезона не са неговото прощално турне. Той смята за такова мачовете през пролетта на 2013 година, малко преди да излезе в пенсия.

"За мен това изобщо не е прощално турне. Такова беше серията от мачове през пролетта на 2013 година. Работата ми през този сезон е помощ в спешен момент за Байерн и не гледам на цялата картинка с лична емоция", коментира Дон Юп, който навършва 73 години на 9 май.

"Емоциите към играчите и към клуба вече са нещо различно. Носталгията в случая не е подходяща, защото не чувствам, че се оттеглям. Искам да завършим сезона оптимално. Защото тогава ще постигнем успешен край на сезона. Нещо, в което никой не вярваше, преди да поемем нещата с Херман Герланд и Петер Херман."

"Всички работим усилено върху това да спечелим финала за Купата на Германия. Отново съм щастлив, че ще се върна у дома при съпругата си Ирис, с която сме женени от 1967 година. Както и при кучето Кандо, трябва да спомена и него", добави Хайнкес.