Полузащитникът на Шалке Леон Горецка е получил 20 милиона евро на ръка от Байерн Мюнхен заради решението си да премине на стадион "Алианц Арена" през лятото, гръмна списание "Шпорт Билд".

Както е известно, баварците няма да плащат трансферна сума за германския национал, защото го взимат като свободен агент. Никой в Германия обаче не предполагаше, че "джобните" на скромния халф са толкова много...

Ръководството на баварския колос беше потърсено за коментар от същото издание, но запази мълчание. Интересното е, че агент на Горецка е Йорг Нойбауер.

Последният очевидно е силен в преговорите с мюнхенци, защото през 2002 година ги накара да платят 20 милиона германски марки по същата схема, когато клубът взе без пари Себастиан Дайслер от Херта.

В крайна сметка Дракслер нямаше голям късмет, след като получи тлъстата сума на ръка. Четири сезона и половина по-късно един от най-талантливите германски играчи прекрати кариерата си само на 27 години заради поредица от тежки травми, записвайки само 62 мача в Бундеслигата за мюнхенци.