Полузащитникът на Байерн Мюнхен Артуро Видал е идеалната лятна покупка в очите на мениджъра на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо, пише авторитетното издание Manchester Evening News.

Както е известно, "червените дяволи" търсят класен полузащитник за следващия сезон, тъй като ветеранът Майкъл Карик почти сигурно ще сложи край на кариерата си.

Биткаджията Маруан Фелаини пък става свободен агент през лятото и навярно няма да се разбере с ръководството за нов договор. Така пред английския клуб стои основна задача да подсили средната си линия със свежа кръв.

Договорът на Видал с баварския колос е до края на сезон 2018/19, но през последните седмици слуховете за раздяла с него се засилиха заради привличането на Леон Горецка, който пристига на стадион "Алианц Арена" от Шалке през юли.

Смята се, че трансферът на Алексис Санчес на стадион "Олд Трафорд" е големият коз на Моуриньо, с който той да убеди Артуро да премине в Юнайтед, където най-после да заиграе със сънародника си в един и същ отбор. До момента се смяташе, че най-сериозен интерес към Видал има от английския Челси и италианския Интер.

Ако манчестърския колос удари на камък с Видал, почти сигурно ще се насочи към опорния полузащитник на Борусия Дортмунд Юлиан Вайгъл, се казва още в материала.