Байерн Мюнхен - Вердер Бремен, двубой от 19-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Алианц Арена", 16.30 часа българско време.

 

Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Улрайх, Щарке, Фрюхтъл
Защитници: Боатенг, Зюле, Кимих, Бернат, Рафиня, Ф. Гьотце
Полузащитници: Толисо, Мартинес, Видал, Рибери, Робен, Руди, Хамес, Коман
Нападатели: Мюлер, Левандовски, Вагнер, Врийдт
Контузени: Нойер, Тиаго
Болни: Хумелс, Алаба


Прогноза на Gol.bg:

Шампионите приемат един от любимите си противници в последните години, печелейки последните 16 мача във всички турнири и 14 в Бундеслигата. Досега в историята на германския елит не е имало случай, в който един отбор да надвие друг 15 поредни пъти.

Двата отбора са играли 103 пъти един срещу и мюнхенци са постигнали 52 успеха. Голмайсторът на баварския колос Роберт Левандовски обича да играе срещу "бременските музиканти", вкарвайки им 12 гола в 9 мача. През този сезон той има 15 гола за първенство, срещу едва 14 попадения за целия отбор от Северозападна Германия.

Откакто се завърна за рекорден четвърти път начело на Байерн, 72-годишният наставник Юп Хайнкес изведе своите до стряскащите 16 победи в 17 официални мача. "Бременските" музиканти обаче са неговият най-омразен противник на хартия, защото са му нанесли 14 поражения в треньорската кариера. А в домакински мачове Дон Юп има само четири успеха от 14 мача срещу бременци.

Само баварският колос може да се похвали с пълна палитра от победи в последните пет кръга, а разлика от 13 точки на върха никога не е била заличавана в историята на Бундеслигата.

Бремен вкара в Мюнхен за последно през април 2014 година и се намира в серия от шест поредни тежки гостувания на стадион "Алианц Арена", в които глътна цели 32 попадения. Очакваме нов успех за шампионите с поне два гола разлика.

 

Резултат: Байерн Мюнхен - Вердер Бремен 3:0