РазенБалшпорт Лайпциг - Байерн Мюнхен, двубой от втория кръг за Купата на Германия. Стадион "Ред Бул Арена", 21.45 часа българско време.

 

Групата на РазенБалшпорт Лайпциг:
Вратари: Гулаши, Колторти, Мвого
Защитници: Орбан, Бернардо, Клостерман, Упамекано, Конате, Шмитц, Халстенберг, Компер
Полузащитници: Кейта, Забитцер, Илзанкер, Кайзер, Лаймер, Деме, Кампъл, Брума, Форсберг
Нападатали: Поулсен, Вернер, Огюстен, Паласиос
Под въпрос: Илзанкер, Брума


Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Улрайх, Щарке, Фрюхтъл
Защитници: Хумелс, Боатенг, Алаба, Зюле, Кимих, Рафиня, Фридъл
Полузащитници: Толисо, Мартинес, Видал, Руди, Тиаго, Робен, Коман, Бенко
Нападатели: Левандовски, Врийдт, Пантович
Контузени: Нойер, Бернат, Рибери, Хамес, Мюлер

 

Прогноза на Gol.bg:

Двата отбора излизат за първи път един срещу друг за Купата на Германия, което е обяснимо заради крехката възраст на "играчката" на милиардера Дитер Матешиц - РазенБалшпорт Лайпциг.

Вицешампионите вече показаха, че бележат забележително развитие и могат да мерят сили с най-добрите. Те го доказаха в Дортмунд преди дни, когато сложиха край на домакинската серия без загуба на Борусия в Бундеслигата от 41 поредни мача.

През миналия сезон РазенБалшпорт и Байерн спретнаха невероятен мач на този стадион, завършил 4:5 след фамозен късен обрат на баварците. Сега те са допълнително стимулирани от завръщането на "старата лисица" Юп Хайнкес, който има богат опит в дерби мачове.

Мюнхенци имат сериозни кадрови проблеми, защото ще бъдат без Томас Мюлер и Хамес Родригес, получили контузии в Хамбург. Те се присъединяват в лазарета към Нойер, Рибери и Бернат.

Все пак добрата новина за гостуващия отбор е, че Хави Мартинес се завръща, а травмите на Матс Хумелс и Кингсли Коман не са чак толкова сериозни и тримата ще бъдат в групата. При Лайпциг има само двама под въпрос - Илзанкер и Брума.

Това ще бъде първият от двата мача между "биковете" и баварците в рамките на няколко дни, тъй като през уикенда те излизат в горещо дерби на кръга в първенството. Очакваме равностоен мач, но победа за най-успешния германски клуб в редовното време.

 

Резултат: РБ Лайпциг - Байерн Мюнхен 1:2