Полузащитникът на Байерн Мюнхен Артуро Видал заплаши да сложи край на кариерата си в националния отбор на Чили.

Сърцатият халф е бесен от критиките към него след автогола му при поражението с 0:3 от Парагвай в изиграната днес в Сантяго световна квалификация.

Видал си заби ефектен автогол в средата на първото полувреме, когато в опит да изчисти засече топката с глава в собствената си врата.

"Всички хора в тази държава, които ми пожелават лоши неща, сега могат да бъдат щастливи. Но не се притеснявайте, много скоро ще се откажа от националния отбор", написа Видал в Туитър.

Както е известно, преди мача Видал трябваше да обяснява пред журналисти и ръководители на федерацията за парти до 7 часа сутринта в казино, което е било с негово участие.

Поражението на Чили постави отбора в деликатна ситуация. Шампионът на Южна Америка е четвърти с 23 точки, но точно толкова има и Аржентина.

Лео Меси и компания обаче имат по-лесна програмата в оставащите три мача. Петото място дава право на участие в плейоф, докато четвъртият играе директно на световното първенство.

Перу и Парагвай обаче дебнат от засада с по 21 точки, а осмият Еквадор е с цели 20 пункта и също има шансове за участие на Мондиала.

Ahora deben estar felices los mala leche qué hay en este país!!! pero no se preocupen, cada vez me falta menos para irme!! pic.twitter.com/i9bnNjM1QZ

— Arturo Vidal (@kingarturo23) 1 септември 2017 г.