Полузащитникът на Байерн Мюнхен Артуро Видал заплаши да сложи край на кариерата си в националния отбор на Чили.

Сърцатият халф е бесен от критиките към него след автогола му при поражението с 0:3 от Парагвай в изиграната днес в Сантяго световна квалификация.

Видал си заби ефектен автогол в средата на първото полувреме, когато в опит да изчисти засече топката с глава в собствената си врата.

"Всички хора в тази държава, които ми пожелават лоши неща, сега могат да бъдат щастливи. Но не се притеснявайте, много скоро ще се откажа от националния отбор", написа Видал в Туитър.

Както е известно, преди мача Видал трябваше да обяснява пред журналисти и ръководители на федерацията за парти до 7 часа сутринта в казино, което е било с негово участие.

Поражението на Чили постави отбора в деликатна ситуация. Шампионът на Южна Америка е четвърти с 23 точки, но точно толкова има и Аржентина.

Лео Меси и компания обаче имат по-лесна програмата в оставащите три мача. Петото място дава право на участие в плейоф, докато четвъртият играе директно на световното първенство.

Перу и Парагвай обаче дебнат от засада с по 21 точки, а осмият Еквадор е с цели 20 пункта и също има шансове за участие на Мондиала.