Носителят на трофея Байерн Мюнхен чака Борусия Дортмунд на полуфиналите в турнира за Купата на Германия, отреди тегленият от Матиас Замер жребий тази вечер. 

Носителят на Златната топка беше спортен директор на Байерн от 2012 до 2016 година, печелейки 4 поредни титли на Германия, 3 купи на страната и Шампионската лига.

Като футболист той стана шампион на Германия с Дортмунд два пъти и спечели Шампионската лига през 1997 година. През 2002 година изведе клуба до титлата на страната и като треньор.

Преди да стигнат до нов мач на стадион "Алианц Арена", "жълто-черните" трябва да елиминират третодивизионния Шпортфройнде Лоте. Четвъртфиналната среща между двата тима трябваше да се играе във вторник, но беше отложена заради обилен снеговалеж и подгизнал терен.

Борусия Мьонхенгладбах ще бъде домакин на Айнтрахт Франкфурт в другата полуфинална двойка. Мачовете са на 25-и и 26-и април.

Интересното е, че Байерн прие Борусия Дортмунд на полуфиналите в турнира през пролетта на 2015 година и тогава рурци детронираха баварците насред Мюнхен след изпълнение на дузпи. Миналата пролет Байерн си върна и спечели финала в Берлин с дузпи срещу момчетата на Томас Тухел.

Друг любопитен факт е, че през последните 5 сезона Байерн спечели трофея 3 пъти и два пъти беше победен точно от Дортмунд. Борусия пък има 4 финала в последните пет сезона, но само един триумф - срещу баварците с 5:2 през 2012 година, губейки от тях цели три пъти от 4 опита след това.